Λονδρέζικος ο τελικός του Κυπέλλου, η Τσέλσι διέλυσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Δεν πήγαν καλά τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας για τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, με την Τσέλσι να διαλύει με σκορ 3-1 την Γιουνάιτεντ και να ακολουθεί την άλλη Λονδρέζα, Άρσεναλ, στον τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, που όπως πάντα θα έχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα.



Λονδρέζικος ο τελικός του Κυπέλλου, η Τσέλσι διέλυσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Knock-out!

Μόνο έτσι θα μπορούσε να περιγραφτεί με λιγότερες λέξεις ο ημιτελικός του «Γουέμπλεϊ», με την Τσέλσι να σκοράρει δύο φορές μέσα σε ελάχιστα αγωνιστικά δευτερόλεπτα και να εξοντώνει την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που είχε ως μοναδική απάντηση ακόμη μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Μπρούνο Φερνάντες προς τα τελειώματα του ματς.

Πρώτα ο Ολιβιέ Ζιρού και μετά ο Μέισον Μάουντ, έδωσαν τεράστιο προβάδισμα στο σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ, με τα δύο τέρματα να έρχονται στα τέλη του πρώτου και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου. Το... γλυκό έδεσε ένα τέταρτο πριν από το φινάλε, όταν ο Χάρι Μαγκουάιρ έστειλε την μπάλα στην λάθος εστία και τους «μπλε» εκτός πεδίο βολής των τυπικά γηπεδούχων. Ευθύνη παίκτη της Γιουνάιτεντ είχαμε και στο 0-2, με τον Ντε Χέα να υποπίπτει σε νέο λάθος (σ.σ θα μπορούσε να έχει αντιδράσει καλύτερα και στο 0-1) κι ενώ γενικά είχε ανακάμψει από τις κακές εμφανίσεις.

Όσον αφορά το πρώτο τέρμα, ήρθε στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, με το πρώτο μέρος να έχει στιγματιστεί από τον τραυματισμό του Ερίκ Μπεϊγί, ο οποίος βγήκε εκτός με φορείο και μάσκα οξυγόνου μετά από τραυματισμό στο κεφάλι.

Οι συνθέσεις του ματς:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπεϊγί (45' Μαρσιάλ), Μαγκουάιρ, Λίντελεφ, Γουάν-Μπισάκα (79' Φοσού-Μενσά), Μάτιτς, Φρεντ (55' Πογκμπά), Γουίλιαμς, Μπρούνο Φερνάντες, Τζέιμς (56' Γκρίνγουντ), Ράσφορντ (79' Ιγκάλο)

Τσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (86' Λόφτους-Τσικ), Αλόνσο, Γουίλιαν (80' Χάντσον-Οντόι), Μάουντ (90' Πέδρο), Ζιρού (80' Έιμπραχαμ)

Ο αποκλεισμός της Γιουνάιτεντ ήρθε μία ημέρα μετά από αυτόν της Σίτι, με τον λονδρέζικο τελικό να έχει ενδιαφέρον από πάρα πολλές οπτικές, μιας και εκτός από ένα παραδοσιακό ντέρμπι έρχεται ανάμεσα σε δύο νέους προπονητές που πάνε για τον πρώτο σημαντικό τίτλο της καριέρας τους ή και γενικότερα τον... πρώτο τίτλο της καριέρας τους μιας και μέχρι τώρα δεν έχουν φτάσει σε κάποια κατάκτηση.

Ο τελικός θα γίνει την 1η Αυγούστου, φυσικά στο «Γουέμπλεϊ», φυσικά κεκλεισμένων των θυρών.