Δεν αφήνει την 4η θέση η Λέστερ, δυσκολεύει η παραμονή για Βίλα!

Κρατά γερά την 4η θέση και περιμένει… Η Λέστερ νίκησε 2-0 την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και διατηρήθηκε στην τετράδα, ευελπιστώντας πως αργότερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χάσει βαθμούς στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, ώστε να νιώσει πιο ασφαλής. Σοκ για την Άστον Βίλα, η οποία αν και προηγούταν στην έδρα της Έβερτον… δέχτηκε την ισοφάριση στο 88’ και πλέον βλέπει την προσπάθεια για παραμονή να δυσκολεύει επικίνδυνα!  



Δεν αφήνει την 4η θέση η Λέστερ, δυσκολεύει η παραμονή για Βίλα!

Έβερτον – Άστον Βίλα

Μαχαιριά στην καρδιά ήταν για την Άστον Βίλα το γκολ που δέχτηκε στο 88’, αφού με αυτό η Έβερτον έφερε το ματς στα ίσα (1-1) και στέρησε από τους «χωριάτες» τη νίκη που θα τους κρατούσε γερά στο κόλπο της παραμονής. Το αποτέλεσμα αυτό όμως τους διατήρησε στην επικίνδυνη ζώνη, στο -3 από τη σωτηρία…

Από τα πρώτα ημίχρονα που δύσκολα θα βρεις την ομάδα που υπερτερούσε. Για την ακρίβεια ήταν… λες και τα είχαν χωρισμένα. Στα πρώτα λεπτά η Έβερτον ήταν αυτή που μπήκε δυνατά και έχασε σημαντική στιγμή στο 11 με τον Κάλβερτ Λιούιν, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Μπερνάρντ είδε την προσπάθειά του να χτυπά στο δοκάρι. Σταδιακά ωστόσο η Βίλα ανέβαζε την απόδοσή της και πίεζε και εκείνη για το γκολ, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Πιο πιεστική έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκρίλις να χάνει δύο πολύ σημαντικές στιγμές για να βάλει τους «χωριάτες» μπροστά στο σκορ. Από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι έδειχναν χωρίς δυνάμεις και δεν διεκδικούσαν με τόσο… πάθος την μπάλα! Η πίεση της Βίλα συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά και μάλιστα απέδωσε καρπούς στο 73’ όταν ο Κόνσα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και τιμώρησε την Έβερτον! Τα επόμενα λεπτά ήταν πολύ ψυχοφθόρα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πάσχιζαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Η πίεση αυτή, όμως, δεν τους βγήκε σε καλό, αφού στο 88’ λύγισαν, με αποτέλεσμα να δεχτούν την ισοφάριση από τον Γουόλκοτ.

Οι συνθέσεις:

Έβερτον: Πίκφορντ, Ντιν, Κόουλμαν, Χόλγκεϊτ (16’ Μπράνθγουαϊτ), Κιν, Ντέιβις (73’ Σίγκουρντσον), Γκόμες, Μπερνάρντ (62΄Γκόρντον), Ιγουόμπι (72’ Γουόλκοτ), Ριτσάρλισον (73’ Μ. Κιν), Κάλβερτ- Λιούιν

Άστον Βίλα: Ρέινα, Τάργκετ, Ελμοχαμάντι, Κόνσα, Μινγκς, Λουίζ, ΜακΓκιν, Χάρικεϊν, Γκρίλις, Τρεζεγκέ (64’ Ελ Γκαζί), Σαμάτα (64’ Κ. Ντέιβις)

Λέστερ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Το τρίποντο που τη διατηρεί σε θέση οδηγού για την κατάληψη της 4ης θέσης, άρα και την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, πήρε η Λέστερ η οποία επικράτησε εντός έδρας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με σκορ 2-0.

Ήταν ξεκάθαρη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η πρόθεση της Λέστερ να επιβάλλει το ρυθμό της και να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Οι «αλεπούδες» δεν άφησαν περιθώρια… αμφισβήτησης και μπήκαν από το 29’ σε θέση οδηγού με το όμορφο γκολ του Πέρεθ. Από τη μεριά τους οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφανώς… εκτός ματς και δεν διεκδικούσαν κάτι περισσότερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λέστερ επιδίωξε από νωρίς να καθαρίσει το παιχνίδι. Στο 51’ έφτασε κοντά στο 2-0, όμως η προσπάθεια του Βάρντι χτύπησε στο δοκάρι, ενώ λίγα λεπτά μετά ο Μπαρνς αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η Σέφιλντ παρέμενε ακίνδυνη, ενώ και μέχρι το τέλος του αγώνα η Λέστερ προσπαθούσε να βρει το δρόμο για ακόμη ένα γκολ. Για καλή της τύχη αυτό ήρθε στο 80’ με πρωταγωνιστή τον Γκρέι, σφραγίζοντας έτσι τη νίκη και την παραμονή της ομάδας του στην 4η θέση.

Οι συνθέσεις:

Λέστερ: Σμάιχελ, Μπένετ, Μόργκαν, Έβανς, Τζάστιν, Εντιντί, Τίλεμανς, Τόμας, Πέρεθ (71’ Τσάουντρι), Μπαρνς (76’ Γκρέι), Βάρντι

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Μπάσαμ, Έγκαν, Ο’Κόνελ, Μπάλντοκ, Μπέργκε (46’ Λάντστραμ), Νόργουντ, Όσμπορν (46’ Φλεκ), Στίβενς, ΜακΜπέρνι, ΜακΓκόλντρικ (46’ Μούσετ)