Αυτοκτονία Λέστερ, τεράστια νίκη ελπίδας για Μπόρνμουθ!

Η Λέστερ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας, προηγήθηκε στο Vitality Stadium και... τα έκανε μαντάρα! Δέχθηκε ανατροπή μέσα σε 100 δευτερόλεπτα από τη Μπόρνμουθ και με το εμφατικό 4-1 η ομάδα του Έντι Χάου πήρε τεράστιο αποτέλεσμα στην προσπάθεια επιβίωσης! Με δέκα από το 65' οι «αλεπούδες» λόγω ανόητου χτυπήματος του Σογιουντσού.  



Αυτοκτονία Λέστερ, τεράστια νίκη ελπίδας για Μπόρνμουθ!

Η Λέστερ στο 23ο λεπτό βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα όταν από προσπάθεια του Ιεανάτσο η άμυνα της Μπόρνμουθ δεν κατάφερε να διώξει όπως θα έπρεπε κι έτσι ο Βάρντι που παραμόνευε είχε εύκολο έργο να σπρώξει απλά τη μπάλα και να σκοράρει για το 1-0.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η Μπόρνμουθ έμπαινε περισσότερο στο κλίμα της αναμέτρησης, πήρε αυτοπεποίθηση, ήξερε πως έπρεπε να ελαχιστοποιήσει τα λάθη και να παίξει μπάλα και το έκανε στο δεύτερο μέρος.

Στο 63ο λεπτό και από τεράστιο λάθος του Σμάιχελ που έκανε λάθος απομάκρυνση, ο Εντιντί έκανε πέναλτι στον Γουίλσον με άτσαλο μαρκάρισμα. Οι cherries ισοφάρισαν από την άσπρη βούλα με τον Στάνισλας στο 65'. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Σολάνκε από πλάγια θέση πλάσαρε, ο Σμάιχελ έχασε τη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για την απόλυτη ανατροπή και το 2-1!

Μάλιστα, ο Σογιουντσού αποβλήθηκε γιατί κλώτησε τον Γουίλσον στην εστία που έτρεξε για τη μπάλα και οι «αλεπούδες» έμειναν και με παίκτη λιγότερο! Η Μπόρνμουθ είχε το ματς εκεί ακριβώς που το ήθελε και που έπρεπε βάσει των αναγκών της και πήρε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς διαμορφώνοντας το 4-1 με δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο! 

Στο 83ο λεπτό με την κόντρα στα πόδια του Έβανς που άλλαξε την πορεία της μπάλας και την οδήγησε στο βάθος της εστίας του Σμάιχελ ήρθε το τρίτο γκολ και στο 87' ο Σολάνκε από μια λανθασμένη πάσα στην άμυνα της Λέστερ κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπόρνμουθ: Ράμσντεϊλ, Στέισι, Άκε (40' Σ. Κουκ), Κέλι, Ρίκο, Μπρουκς (81' Λ.Κουκ), Γκόσλινγκ (46' Μπίλινγκ), Λέρμα, Γκρούνεβελντ (46' Στάνισλας), Σολάνκε, Κ.Γουίλσον (90' Στάριτζ)

Λέστερ: Σμάιχελ, Τζάστιν, Έβανς, Σογιουντσού, Ολμπράιτον (16' Μπένετ), Εντιντί, Τίλεμανς, Φουχς, Πέρεθ (71' Μπαρνς), Ιεανάτσο (46' Πράετ), Βάρντι

Κώστας Ζάλιαρης