Τριάρα στην Τσέλσι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Σκοράροντας δύο φορές στο πρώτο ημίχρονο και μία στο δεύτερο, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επικράτησε με σκορ 3-0 της Τσέλσι για να περιπλέξει τα σενάρια για τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, με τους «μπλε» να προσπαθούν αλλά να μην βρίσκουν λύσεις στο «Bramall Lane».



Τριάρα στην Τσέλσι η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ!

Μπορεί οι «λεπίδες» να μην κέρδιζαν με τίποτα μετά την επιστροφή των ομάδων στα γήπεδα, ωστόσο το έκαναν την περασμένη αγωνιστική και το έκαναν και το απόγευμα του Σαββάτου έχοντας για πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ ΜακΓκόλντρικ και Όλιβερ ΜακΜπέρνι. Για τον πρώτο μάλιστα ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή με τα χρώματα της νεοφώτιστης ομάδας μιας και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Πρέμιερ Λιγκ ενώ ήταν κι εκείνος ο οποίος σφράγισε μια και καλή το τρίποντο στο σύνολο του Κρις Γουάιλντερ.

Ενδιαφέρον από την αρχή του το παιχνίδι, με τις ομάδες να έχουν από μία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ και εν τέλει να είναι οι γηπεδούχοι αυτοί που θα το κατάφερναν. Στο 18ο λεπτό ο Κέπα έκανε ωραία προσπάθεια να κρατήσει την μπάλα εκτός εστίας, αλλά ο ΜακΓκόλντρικ ήταν στο σωστό σημείο για να πάρει το ριμπάουντ και να την σπρώξει στα δίχτυα, σπάζοντας μια επιθετική αφλογιστία που κράτησε 1615 λεπτά και 42 τελικές προς την εστία. Δεν πέρασε πολλή ώρα (32’) και ήρθε και το 2-0, με τα κενά στην «μπλε» άμυνα να επιτρέπουν στον ΜακΜπέρνι να σκοράρει με δύναμη με το κεφάλι.

Το γκολ πάγωσε την Τσέλσι, η οποία έβγαλε το ημίχρονο και αρκετό από το δεύτερο χωρίς να κάνει και τρομερά πράγματα στο γρασίδι, με τις «λεπίδες» να είναι πάρα πολύ σωστά διαβασμένες και να μην επιτρέπουν την ανάπτυξη ευκαιριών στο δικό τους μισό. Πήρε αρκετή ώρα στους ποδοσφαιριστές του Φρανκ Λάμπαρντ να είναι και πάλι αξιόλογοι, ο Άγγλος τεχνικός δοκίμασε κάποιες αλλαγές, αλλά στο 77’ μπήκε τέλος στα όνειρα, με τον ΜακΓκόλντρικ να εκμεταλλεύεται ολιγωρία του Αντόνιο Ρούντιγκερ και να διαμορφώνει το τελικό 3-0.

Το πιο ενδιαφέρον στατιστικό προκύπτει στο κομμάτι της κατοχής, μιας και η Τσέλσι έφτασε επίπεδα του 76%, που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό που είχε μια ηττημένη ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, από καταβολής της!

Χαμός στην βαθμολογία μιας και εάν κερδίσει το ματς της η πολύ φορμαρισμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα ρίξει την Τσέλσι από την τετράδα και θα πάρει την θέση της (εφόσον και η Λέστερ δεν έχει απώλεια). Στους δύο βαθμούς οι διαφορές ανάμεσα στις τρεις ομάδες (60-59-58). Στους 54 βαθμούς ανέβηκε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πέρασε στην πέμπτη θέση.