«Έφυγε» ο Τζακ Τσάρλτον…

Το αγγλικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του Τζακ Τσάρλτον, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή με τη φανέλα των «τριών λιονταριών» το 1966, ο οποίος έφυγε πριν λίγες ώρες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.  



«Έφυγε» ο Τζακ Τσάρλτον…

Ο μεγαλύτερος αδελφός του θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σερ Μπόμπι Τσάρλτον, είχε διαγνωστεί τον τελευταίο χρόνο με λέμφωμα, ενώ παράλληλα έδινε και άλλη μάχη με την άνοια.

Ο Τζακ Τσάρλτον υπήρξε μέλος της μοναδικής εθνικής ομάδας των Άγγλων που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του και στα 21 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας στη Λιντς. Μέχρι και σήμερα ο άλλοτε διεθνής αμυντικός κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συμμετοχών στην ιστορία της ομάδας (773).

Αμέσως μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση ακολούθησε το δρόμο της προπονητικής, περνώντας από τους πάγκους σημαντικών συλλόγων όπως των Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Μίντλεσμπρο και Νιούκαστλ. Η μεγαλύτερη επιτυχία του, ωστόσο, καταγράφηκε το 1988 όταν οδήγησε την Ιρλανδία στα τελικά του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της!