Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης…

Καλημέρα φίλοι και αναγνώστες του england365! Σίγουρα, όσοι γράφουμε σ αυτό το site, είμαστε φανατικά προσηλωμένοι στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, που δεν είναι άλλο από την premier league! Είμαι οπαδός της Manchester United εδώ και πολλά χρόνια και θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποια πράγματα που έγραψε στο άρθρο του ο υποστηρικτής της Άρσεναλ, A Die Hard Gunner!



Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης…

(κείμενο αναγνώστη)

1) Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος στο να δώσει μια ομάδα απαντήσεις από τον αγωνιστικό χώρο και μέσα από αυτές να βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση στη οποία βρίσκεται. Το 8-2 της 3ης αγωνιστικής φανερώνει την παρούσα αγωνιστική διαφορά των ομάδων. Η united είναι τρομερά ενθουσιώδης (κυρίως λόγω του μικρού μ.ο. ηλικίας), έχει βασικό κορμό παικτών από πέρυσι και με την κατάλληλη προσθήκη παικτών έχει ανέβει επίπεδο και παρουσιάζει ένα πολύ δυνατό-ομοιογενές σύνολο, έχοντας δώσει έμφαση σε Αγγλους ποδοσφαιριστές ( σε αυτό το παιχνίδι αγωνίζονταν Σμόλιγκ, Έβανς, Τζόουνς, Κλέβερλι, Γιάνγκ, Γουέλμπεγκ και Ρούνει) κάτι που δεν κάνουνε οι περισσότεροι σύλλογοι στην Αγγλία, αν και φέτος παρατηρείται βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι.

2) Δυστυχώς για την Άρσεναλ και τους οπαδούς της, συγκριτικα με πέρυσι έχει κατέβει επίπεδο. Και δεν είναι κριτήριο μόνο το 8-2, αλλά και τα 5 πρώτα παιχνίδια της σεζόν τα οποία έχω παρακολουθήσει ολόκληρα ( 3 πρωταθλήματος και 2 προκριματικών champions league) με συγκομιδή τερμάτων 5-11. Κατά τη γνώμη μου, ο Βενγκερ έχει χάσει τη <<δίψα>> πουμετέδιδε κάποτε στις ομάδες που δημιουργούσε. Δεν υπάρχει ορθολογική ανάπτυξη στο τρόπο παιχνιδιού της, οι παίκτες αναλώνονται σε μακρινές μπαλιές στον Φαν Πέρσι και έτσι δεν μπορούνε να τοναξιοποιήσουν σωστά, οι ακραίοι επιθετικοί, Ζερβίνιο και Γουόλκοτ δεν έχουνε εύκολα το τελείωμα των φάσεων όπως οι Γιανγκ και Νάνι και δεν δημιουργούνε και συνθήκες για γκολ όπως οι αντίστοιχοι της United (ο Γιανγκ έχει 6 ασιστ στα 4 πρώτα παιχνίδια της σεζόν).

3) Η United, σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την παγκόσμια οικονομία και συνάμα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό: αύξηση των εσόδων και μείωση του του χρέους. Και παρόλο την πώληση προ 2ετίας του καλύτερου παίκτη του κόσμου για 94.000.000 ευρώ μετά από 2 σερί τελικούς ch. league, κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστική και με κατάλληλες προσθήκες κυρίως νέων ποδοσφαιριστών, να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο, να φτάσει σε 3 τελικό τα τελευταία 4 χρόνια, με αποκορύφωμα την φετινή σεζόν που μόλις ξεκίνησε όπου ο μ.ο. ηλικίας έχει πέσει σε πολύ υψηλό βαθμό. Οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουνε διευρύνει κατά πολύ το brand name της ομάδας σε ολόκληρο τον κόσμο και κλείνουν συμφωνίες-μαμούθ όπως με την DHL για τις προπονήσεις, όπου αποφέρουν τεράστια ποσά στα ταμεία του συλλόγου.

4) Διαφωνώ στο ότι ο Αρτέτα είναι καλύτερος του Φάμπρεγκας!! Δεν μπορείς να περιμένεις πάρα πολλά από ένα παίκτη που ναι μεν είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής για ομάδες τύπου Έβερτον, αλλά είναι στα 29, δεν έχει παίξει σε ομάδες επιπέδου Άρσεναλ και συν τοις άλλοις τα τελευταία 2 χρόνια είχε και αρκετούς τραυματισμούς. Θα πρέπει να βρει άμεσα αγωνιστική ταυτότητα και να μην φτάνει να σημείο να κάνει μεταγραφές πανικού της τελευταίας στιγμής μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

5) Από πότε ένας χαμένος τελικός Λιγκ Καπ από την Μπερμιχαμ θα πρέπει να φέρει την καταστροφή ή την κατάρρευση??? Οι ομάδες χάνουν και μέσα από τις ήττες γίνονται καλύτερες και προσπαθούν να διορθώσουν το ρόστερ τους ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικές!!

6) Όσον αφορά το ότι η Άρσεναλ με την επιστροφή των τιμωρημένων και την προσθήκη των Μερτεζάκερ, Σάντος (τον οποιο κακώς απαξιώνεις γιατί τουλάχιστον από τους Γκίμπς και Τραορέ είναι ένα επίπεδο πάνω!), Μπεναγιούν, Πάρκ και Αρτέτα θα γίνει φόβητρο, τότε θα προσθέσω ότι το 20 είναι πιο κοντά από ποτέ!!

Δημήτρης Παπαιωάννου


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο info@england365.gr)