Αποφασιστικό βήμα για την εξάδα από την Άρσεναλ (vid)

Ένα αποφασιστικό βήμα για μια θέση στην εξάδα έκανε η Άρσεναλ, η οποία εκμεταλλεύτηκε τα κενά της Γουλβς και πέρασε με σκορ 2-0 από το «Vicarage Road» για να μειώσει την μεταξύ τους διαφορά στους τρεις βαθμούς.



Αποφασιστικό βήμα για την εξάδα από την Άρσεναλ (vid)

Σκοράροντας από μία φορά στα τελειώματα κάθε ημιχρόνου, οι «κανονιέρηδες» δεν έγιναν μόνο η ομάδα που σκόραραν απέναντι στους «λύκους», αλλά και αυτή που τους πήρε το πρώτο τρίποντο μετά την επανέναρξη της Πρέμιερ Λιγκ. Εξαιρετικά διαβασμένος ο Μικαέλ Αρτέτα, ανταποκρίθηκαν στις οδηγίες οι παίκτες του (πλην μερικών εξαιρέσεων) και από την στιγμή που έκανε τις αλλαγές του στο δεύτερο μέρος ο Ισπανός... game over.

Χρειάστηκε η άμεση συνεισφορά του αντικαταστάτη του Μπερντ Λένο, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος βγήκε από την γραμμή του πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό επενέβη για να γλιτώσει τους φιλοξενούμενους από τα χειρότερα. Σε θέση οδηγού η Άρσεναλ σε όλο το ματς, με την Γουλβς να την περιμένει κυρίως στο δικό της μισό και να έχει μερικά επιθετικά ξεσπάσματα στους κενούς χώρους. Δούλεψε το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς για τον Αρτέτα, με τον Κίραν Τίρνι από τα πλάγια να είναι αυτός που ξεχώρισε από τους συνολικά πέντε -μαζί με τον Σεντρίκ Σοάρες- αμυντικούς.

Κάποια στιγμή ήταν αναμενόμενο να μπει ένα γκολ, με τον Έντουαρντ Νκετία να είναι άτυχος και να βλέπει την προσπάθειά του να σταματάει στο σίδερο, και τον Μπουκάγιο Σάκα να είναι αυτός που εν τέλει άνοιξε το σκορ με ωραίο αριστερό γυριστό σουτ, πιστώνοντας την ασίστ στον Τίρνι με το πρώτο του γκολ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια οι γηπεδούχοι, ωστόσο η αμυντική λειτουργία της Άρσεναλ ήταν ως επί το πλείστον σωστή και δεν υπήρξαν μεγάλες απειλές. Μεγαλύτερη αυτή του ταχύτατου Ανταμά Τραορέ, που βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μαρτίνες αλλά δεν τον «έσκαψε» σωστά, με την μπάλα να παίρνει περισσότερο ύψος από το απαιτούμενο.

Στο 76’ και το 83’ ο Αρτέτα προχώρησε σε διπλές αλλαγές, με την φρεσκάδα του πάγκου να αλλάζει αμέσως την εικόνα της ομάδας, μια φρεσκάδα που μετουσιώθηκε σε γκολ στο 86’, όταν ο Αλεξάντρ Λακαζέτ βρέθηκε έξυπνα μέσα στην μεγάλη περιοχή και σκόραρε με το δεξί στην μακρινή γωνία, έπειτα από μια πολύ όμορφη επαφή για να ελευθερωθεί. Από τον Τζόζεφ Γουίλοκ η ασίστ, με τον πιτσιρικά να οργώνει ωραία την δεξιά πτέρυγα (είχε μπει κι αυτός αλλαγή, 76’). Κάπου εκεί όλα κρίθηκαν, και μάλιστα ήταν οι Λονδρέζοι εκείνοι που θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα.

Στους 49 βαθμούς η Άρσεναλ, τρεις πίσω από την σημερινή της αντίπαλο και έκτη της βαθμολογίας, Γουλβς, και δύο πάνω από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Στο +4 από την συμπολίτισσα Τότεναμ. Όσον αφορά το σύνολο του Νούνο, μένοντας στους 52 βαθμούς δίνει την ευκαιρία στην Τσέλσι των 54 να ξεφύγει κι άλλο. Στο -3 από την τετράδα.