Η Πρέμιερ Λιγκ ζητάει... πλάτη από τις ομάδες που θα ανέβουν από την Τσάμπιονσιπ

Ένα ποσό της τάξης των οκτώ εκατομμυρίων λιρών ζητά η Πρέμιερ Λιγκ από τους συλλόγους που θα ανέβουν από την Τσάμπιονσιπ, προκαλώντας τους εκνευρισμό.



Η Πρέμιερ Λιγκ ζητάει... πλάτη από τις ομάδες που θα ανέβουν από την Τσάμπιονσιπ

Η πανδημία δημιούργησε πολλά προβλήματα -όπως ήταν αναμενόμενο- και στην Πρέμιερ Λιγκ, κυρίως εξαιτίας του τηλεοπτικού πακέτου, με την λίγκα να ψάχνει τρόπους για να κλείσει κάποιες από τις τρύπες.

Σύμφωνα με τον «Guardian», λοιπόν, επιθυμεί να χρεώσει αυτές που θα πάρουν την άνοδο με 8 εκ. λίρες έκαστη, μέτρο που θέλουν να ισχύσει τόσο την ερχόμενη όσο και την μεθεπόμενη σεζόν. Η πρόταση, που φαίνεται να έχει κατατεθεί, όπως είναι λογικό ξένισε πολύ τόσο την Γουέστ Μπρομ όσο και την Λιντς (επικρατέστερες για να ανέβουν κατευθείαν), με βάσιμο επιχείρημα το «γιατί να πληρώσουμε εμείς ενώ δεν παίζαμε στην Πρέμιερ Λιγκ».

Τα συνολικά 48 εκατομμύρια λίρες η Πρέμιερ Λιγκ σκοπεύει να τα κόψει από τα 180 εκατομμύρια που παίρνουν οι ομάδες όταν ανεβαίνουν, ενώ ένα ποσό σκέφτονται να το κόψουν και από το μαξιλαράκι των 75-90 εκ. λιρών που παίρνουν όσες υποβιβάζονται (σε βάθος 2-3 χρόνων).