Διπλασίασε τις νίκες της με περίσσια άνεση η Γιουνάιτεντ

Μια άνετη νίκη, την δεύτερη συνεχόμενη στην Πρέμιερ Λιγκ μετά την επανέναρξη, πήρε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πέρασε με σκορ 3-0 από την έδρα της Μπράιτον χάρη στους εξαιρετικούς Μπρούνο Φερνάντες, Μέισον Γκρίνγουντ και Δαβίδ Ντε Χέα.



Διπλασίασε τις νίκες της με περίσσια άνεση η Γιουνάιτεντ

Ένα ήσυχο βραδάκι για τους «κόκκινους διαβόλους», που σκόραραν μέσα σε λίγα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο για να απλώσουν από νωρίς την μπουγάδα. Δεν πήρε παρά μόνο 16 λεπτά στον Γκρίνγουντ για να ανοίξει το σκορ, με την Μπράιτον να έχει ταμπουρωθεί στο 1/3 του γηπέδου αλλά να μην μπορεί να κόψει με τίποτα τον πιτσιρικά, που απέδειξε για ακόμη μία φορά την αξία του κάνοντας ωραία κίνηση στην δεξιά μεριά και εξίσου ωραίο τελείωμα για το 0-1. Παράλληλα ο μικρός έγινε ο πρώτος σε αυτήν την ηλικία που φτάνει τουλάχιστον τα έξι γκολ για την Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ και το μακρινό 2004-05. Περίπου 13 λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μπρούνο Φερνάντες να βρει εστία, μόνο που το έκανε με έναν εντελώς ανορθόδοξο τρόπο μιας και η μπάλα κόντραρε στα σώματα, άλλαξε πορεία και εξουδετέρωσε τον Ματ Ράιαν που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην αριστερή του γωνία.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλά περισσότερα μέχρι να ολοκληρωθεί, όπως για αρκετή ώρα πριν το φινάλε και το δεύτερο. Κι αυτό γιατί με το που πάτησαν ξανά χορτάρι οι ποδοσφαιριστές, Μάτιτς και Γκρίνγουντ ξεδίπλωσαν μια ιδανική αντεπίθεση, για να βρει ο δεύτερος τον Μπρούνο κι από εκεί η μπάλα να πάει και πάλι στο βάθος της εστίας, τούτη τη φορά εντελώς... εσκεμμένα κι εύκολα. Με το 0-3 να έρχεται από πολύ νωρίς ήταν λογικό να επέλθει μια χαλάρωση στους φιλοξενούμενους, που ωστόσο δεν έχασαν τον ρυθμό και τον έλεγχο του αγώνα. Όλη η κατάσταση ήταν μια ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ στο να δώσει... χώρο στον Ντε Χέα να απαντήσει στην κριτική που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα, κάνοντας 2-3 πολύ καλές αποκρούσεις για να διατηρήσει το clean sheet για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Πέμπτη και πάλι στην βαθμολογία η Γιουνάιτεντ, που έχει μικρό προβάδισμα στην ισοβαθμία (52) με την Γουλβς. Δύο βαθμούς πίσω από την Τσέλσι και το +7 από την 7η Τότεναμ, με τις δύο λονδρέζες να έχουν από ένα ματς λιγότερο. Έξι βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού η Μπράιτον, μετά την εντός προγράμματος ήττα.