H μέρα που ο Μπέκαμ έγινε από ήρωας... εχθρός! (video)

Πέρασαν κιόλας 22 χρόνια από τη μέρα που ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μετατράπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από αγαπημένο παιδί της εξέδρας... σε εχθρό των οπαδών της εθνικής Αγγλίας!  



H μέρα που ο Μπέκαμ έγινε από ήρωας... εχθρός! (video)

Όλα συνέβησαν... σε μια στιγμή κατά τη διάρκεια του αγώνα των «τριών λιονταριών» με την εθνική Αργεντινής στους «16» του Μουντιάλ 1998! Έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε... να απαντήσει, ρίχνοντάς τον κάτω. Ο διαιτητής είδε τη φάση και αμέσως του έδειξε την κόκκινη κάρτα!

Πολλοί, λοιπόν, απέδωσαν τον αποκλεισμό της εθνικής Αγγλίας από τη συνέχεια της διοργάνωσης στην ανόητη κίνηση του Μπέκαμ, που άφησε σε κρίσιμο σημείο την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Ακούστηκαν ακραίες απόψεις, ο ίδιος δέχτηκε έντονη κριτική και για χρόνια ήταν το... μαύρο πρόβατο της ομάδα μέχρι την προσωπική του... λύτρωση. Το γκολ φάουλ του ενάντια στην Ελλάδα το 2001 χάρισε στα «τρία λιοντάρια» την απευθείας πρόκριση στο Μουντιά του 2002 και ξαναέβαλε τον «Μπεκς» στις καρδιές των Άγγλων οπαδών.

Η φάση με την αποβολή του στο ματς με την εθνική Αργεντινής: