Απίθανο φινάλε και πρόκριση... με την ψυχή στο στόμα η Άρσεναλ! (vids)

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας η Άρσεναλ, επικρατώντας 2-1 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Bramall Lane σε ματς με τρελό φινάλε! Ισοφάρισαν στο 87' οι «λεπίδες», έχασαν τεράστια ευκαιρία για ανατροπή και δέχθηκαν γκολ στις καθυστερήσεις! Άλλες δυο φορές έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα οι γηπεδούχοι, αλλά υπήρχε οφσάιντ. Αναγκαστική αλλαγή ο Νταβίντ Λουίζ, το περιβραχιόνιο στον Τζάκα για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο!  



Απίθανο φινάλε και πρόκριση... με την ψυχή στο στόμα η Άρσεναλ! (vids)

Οι «λεπίδες» κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκαν δίχτυα στο 8ο λεπτό από την κεφαλιά του Λάντστραμ, ωστόσο, υπήρχε οφσάιντ στη φάση και μετά το τσεκάρισμα από τον VAR το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Οι «κανονιέρηδες» με πέναλτι για το οποίο η Σέφιλντ φώναξε πολύ για το μαρκάρισμα στον Λακαζέτ, άνοιξαν το σκορ στο 25' με τον Πεπέ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Ο Λάντστραμ από πλευράς γηπεδούχων αποχώρησε με τραυματισμό στο χέρι πέφτοντας άτσαλα λίγο πριν την ανάπαυλα και με την έναρξη του δευτέρου μέρους χρειάστηκε αναγκαστική αλλαγή λόγω προβλήματος ο Νταβίντ Λουίζ στην επιστροφή του στην 11άδα μετά την αποβολή στο παιχνίδι με τη Σίτι.

Ο Ίγκαν σκόραρε στο 56' αλλά και πάλι υπήρχε οφσάιντ του ΜακΓκόλντρικ στη φάση με αποτέλεσμα να μην ισοφαρίσει η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ, ενώ στο 61' μια κεφαλιά του Μπάσαμ έφυγε λίγο άουτ σε στιγμές πίεσης για τα καρέ του Εμιλιάνο Μαρτίνεθ. Μάλιστα, ο γκολκίπερ της Άρσεναλ ανησύχησε τρομερά όταν είδε ένα βολέ του Χέντερσον να φτάνει με δύναμη προς την εστία του από την απέναντι περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω απ' τα δοκάρια του! 

Όταν αντικαταστάθηκε ο Λακαζέτ από τον Ενκέτια το περιβραχιόνιο πέρασε στο μπράτσο του Τζάκα για πρώτη φορά από το περιστατικό στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας, όταν αποδοκιμάστηκε έντονα από τον κόσμο στο «Έμιρεϊτς» και απάντησε με ειρωνία βγάζοντας τη φανέλα!

Η ομάδα του Αρτέτα τιμωρήθηκε στο 87' με τον ΜακΓκόλντρικ να σκοράρει με κοντινή προβολή και αυτή τη φορά το σημαιάκι του επόπτη να μένει κάτω και το σκορ να γίνεται 1-1!

Κι όμως, η ροή ήταν πλέον τέτοια που η παράταση φαινόταν... κάτι μακρινό, παρά τα ελάχιστα λεπτά που απέμεναν. Κι αφού οι γηπεδούχοι έχασαν τρομερή ευκαιρία με τον Μπίλι Σαρπ, δέχθηκαν γκολστις καθυστερήσεις από τον Θεμπάγιος που σούταρε κάτω απ' τα πόδια του Χέντερσον για το τελικό 2-1, στέλνοντας τους Λονδρέζους στα ημιτελικά!

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης