Με το στανιό η Γιουνάιτεντ…

Τον εξτρά χρόνο της παράτασης, την αποβολή του Κλόζε (88’) και το σωτήριο γκολ του Χάρι Μαγκουάιρ (118') χρειάστηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να κάμψει την αντίσταση της Νόριτς. Με σκορ 2-1 (σ.σ. 1-1 η κανονική διάρκεια) επικράτησαν στο «Κάροου Ρόουντ» οι «κόκκινοι διάβολοι» και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Το σκορ άνοιξε ο Ιγκάλο στο 51ο λεπτό, πριν ο Κάντγουελ ισοφαρίσει προσωρινά με ωραίο σουτ στο 75’…



Με το στανιό η Γιουνάιτεντ…

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν εξ αρχής την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να «χτίσουν»… αργές επιθέσεις. Οι απόπειρές τους σταματούσαν έξω από την αντίπαλη περιοχή ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους καταγράφηκε στο 43ο λεπτό και ανήκε στα «καναρίνια»!

Ο Ρουπ βρέθηκε σε θέση βολής, εξαπέλυσε αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή του Ρομέρο αλλά η προσπάθειά του ανακόπηκε από τη σωτήρια επέμβαση του Χάρι Μαγκουάιρ.

Στο 51ο λεπτό η Γιουνάιτεντ πήρε κεφάλι στο σκορ. Η σέντρα που επιχείρησε ο Σο κόντραρε σε πόδια αμυνόμενων και κατέληξε στον Ιγκάλο, ο οποίος εκτέλεσε αμαρκάριστος τον Κρουλ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Παρά ταύτα, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απογοητεύουν με την εικόνα τους, η Νόριτς ανέβασε τα επίπεδα της πίεσης και βρήκε -δίκαια- το γκολ της ισοφάρισης με το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε ο Κάτγουελ έξω από την περιοχή.

Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του ενενηντάλεπτου οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Ιγκάλο ετοιμαζόταν να βρεθεί σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Κλόζε τον ανέτρεψε χρησιμοποιώντας τα χέρια του, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα από τον Τζον Μος. Τεράστια απόκρουση του Κρουλ στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο οποίος έβγαλε με δυσκολία του σουτ του Γκρίνγουντ.

Το σκηνικό έδειχνε να μην αλλάζει μέχρι το 118’ της παράτασης, με τη Γιουνάιτεντ να «στριφογυρίζει» έξω από την περιοχή της Νόριτς και τον Κρούλ να δηλώνει «παρών» με εκπληκτικές επεμβάσεις σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε…

Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος έγραψε το 2-1 με κοντινή προβολή, αφού προηγουμένως η άμυνα των γηπεδούχων δεν κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο που δημιούργησε το γέμισμα του Πογκμπά. Στη φάση ενεπλάκησαν οι Ιγκάλο-Μαρσιάλ πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα από τον Άγγλο στόπερ…

Οι συνθέσεις:

Νόριτς (4-2-3-1): Κρουλ- Άαρονς, Κλόσε, Γκόντφρεϊ, Λιούις - Τετέι, ΜακΛίν- Ρουπ (62’ Ερνάντες), Μπουέντια (91’ Ντούντα), Κάντγουελ (90’ Τρίμπουλ) - Πούκι (71’ Ντρίμιτς)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ρομέρο- Νταλότ (63’ Γουίλιαμς), Μπαϊγί (96’ Μαρσιάλ), Μαγκουάιρ, Σο- ΜακΤόμινεϊ (78’ Μάτιτς), Φρεντ (78’ Πογκμπά)- Μάτα (63’ Γκρίνγουντ), Φερνάντες, Λίνγκαρντ (63’ Ράσφορντ)- Ιγκάλο

Σκόρερς

Ιγκάλο 51’, Κάντγουελ 75’, Μαγκουάιρ 118’

Διαιτητής

Τζον Μος

Γήπεδο

Κάροου Ρόουντ

Γιάννης Τζουμακλής