Λίβερπουλ και Κλοπ: Δυο δρόμοι παράλληλοι, που όμως ήταν μοιραίο να συναντηθούν (Video)

Για δεκαετίες οι διαδρομές τους έμοιαζαν παράλληλες... Αψηφώντας κανόνες και νόμους, κάποια στιγμή η συνάντησή τους ήταν μοιραίο να πραγματοποιηθεί. Και από τότε, τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ένα φανταστικό video του BT Sports δείχνει πως Λίβερπουλ και Γιούργκεν Κλοπ έφτασαν από δυο... άγνωστοι να φτάσουν στην πολυπόθητη κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ βάζοντας τέλος σε 30 χρόνια αναμονής.



Λίβερπουλ και Κλοπ: Δυο δρόμοι παράλληλοι, που όμως ήταν μοιραίο να συναντηθούν (Video)

Όταν ο Κλοπ πήρε την τότε ομάδα του για να πανηγυρίσει μια ισοπαλία με την Γουέστ Μπρομ (2-2) έγινε αντικείμενο χλευασμού για αρκετούς, που επικεντρώθηκαν στο δέντρο και έχασαν το δάσος που ανοιγόταν μπροστά τους και κυρίως μπροστά στην κόκκινη πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ.

«Αν πατήσεις το γκάζι όπως ποτέ κανείς άλλοτε, τότε θα υπάρξει μόνο ένας νικητής», έλεγε ο Γερμανός στην αρχή της καριέρας του, και ως άνθρωπος που ως επί το πλείστον κρατάει τον λόγο του, τον τήρησε. Μπορεί η επιτάχυνση να μην ήταν μεγάλη, όμως ήταν σταθερή, συνεπώς ήταν μοιραίο κάποια στιγμή να ανταμειφτεί για όλο αυτό. Φτιάχνοντας μια ομάδα δικιά του, σε βάθος πενταετίας έδωσε όλους τους λόγους για πανηγυρισμούς σε όλους εκείνους τους οπαδούς της Λίβερπουλ που ήταν... έτσι για να είναι, ακόμα και χωρίς τρόπαια.

Δεν άφησε σχεδόν κανένα που να μην σήκωσε στην έως τώρα πορεία του, κατακτώντας έστω τα... πολύ σημαντικά. Μετά και την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τσέλσι, ο Κλοπ μπήκε οριστικά στο πάνθεον των προπονητών των «κόκκινων», και το όνομά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ στο «Άνφιλντ». Ποιος ξέρει, ίσως ένα άγαλμα εκεί γύρω στο «Άνφιλντ» κάποια στιγμή στο μέλλον να τους τον θυμίζει... αναγκαστικά.

Κι ενώ σίγουρα είναι σε κάποια γωνιά με κέφι, αν όχι εντελώς μεθυσμένος, το BT Sports έφτιαξε ένα αριστούργημα για να συγχαρεί τον ίδιο και το σύνολό του για το 19ο πρωτάθλημα Αγγλίας (1η Πρέμιερ Λιγκ) για την Λίβερπουλ, video το οποίο πρέπει σίγουρα να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να παρακολουθήσετε.

Απολαυστικό:

 

 

Γιώργος Σιάφας