Η Τσέλσι έστεψε τη Λίβερπουλ! (vids)

Μετά την ιστορική 2α Μαΐου του 2016, όταν χάρισε τον τίτλο στη Λέστερ, η Τσέλσι το ξανάκανε! Επικρατώντας 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σε ένα υπέροχο παιχνίδι, οι «μπλε» επέτρεψαν στη Λίβερπουλ να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 30 χρόνια! Πούλισικ και Γουίλιαν τα γκολ των «μπλε», ο Ντε Μπρόινε είχε ισοφαρίσει προσωρινά...  



Η Τσέλσι έστεψε τη Λίβερπουλ! (vids)

Η Μάντσεστερ Σίτι με την εικόνα της στο ξεκίνημα της αναμέτρησης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» έδειχνε πως δεν ήθελε να παρατήσει την προσπάθεια. Δεν ήθελε να τελειώσει με κακό αποτέλεσμα από άλλη ομάδα η υπόθεση του τίτλου. Είχε τρομερή κυκλοφορία της μπάλας, είχε τον Μπερνάρντο Σίλβα σαν ψευτοεννιάρι, είχε ασφυκτική πίεση ψηλά και είχε και την κεφαλιά του Φερναντίνιο στο 18' με τον Κέπα να κάνει εκπληκτική επέμβαση. Μετά το πρώτο 15λεπτο η Τσέλσι άρχισε να παίρνει τη μπάλα και να προσπαθεί να βγει από το μισό της γήπεδο και στο 32' σημειώθηκε... τρικυμία στα καρέ της Σίτι!

Από γύρισμα του Μπάρκλεϊ από αριστερά ο Πούλισικ δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή, οι Μάουντ και Ζιρού άλλαξαν ωραία τη μπάλα από δεξιά, ο ¶γγλος έκανε νέο γύρισμα και ο Μπάρκλεϊ από θέση βολής νικήθηκε από τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ! Ο τελευταίος, από το κόρνερ που κέρδισε η Τσέλσι απομάκρυνε και μια επικίνδυνη κεφαλιά, όμως, στο 36' δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Μεντί έκανε το ανόητο λάθος στο χώρο του κέντρου, ο Πούλισικ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, έφυγε μόνος του μπροστά και πλάσαρε σωστά για το 1-0 των «μπλε»!

Ο Μαχρέζ συνέχισε να προσπαθεί για τη Σίτι, ο Πεπ έβγαλε τον Μπερνάρντο για να βάλει τον Σίλβα, αλλά και τον Ρόδρι για να περάσει ο Ζέσους στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους και ο Ντε Μπρόινε στο 56' πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης! Αν και δεν είχε φανεί ιδιαίτερα, αρκούσε μια στιγμή, πολλά φάλτσα και εντυπωσιακή τεχνική για να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 1-1. Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση από την πάσα του Έντερσον, οι Νταβίντ Σίλβα, Ντε Μπρόινε και Μαχρέζ μετέφεραν ταχύτατα τη μπάλα μπροστά και ο Στέρλινγκ πέτυχε το δοκάρι απέναντι από τον Κέπα! Ο πορτιέρε της Σίτι λίγο έλειψε να κάνει μοιραίο λάθος στο 62' με τον Μάουντ να παίρνει την λάθος πάσα του και να απειλεί την εστία του στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ από πλεονεκτική θέση.

Οι «πολίτες» είχαν αυτοπεποίθηση με τη μπάλα στα πόδια, προσπάθησαν να κρατήσουν το παιχνίδι στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και να ψάξουν το γκολ της ανατροπής, ο Λάμπαρντ έριξε στο ματς τον ¶μπραχαμ αντί του Ζιρού για να αλλάξει κάτι στην επίθεση και η Τσέλσι τα κατάφερε! Αφού πρώτα στο 71' ο Πούλισικ σε κενή εστία πλάσαρε αλλά είδε τον Γουόκερ να σώζει πάνω στη γραμμή, ο Φερναντίνιο στο 75' σταμάτησε με το χέρι την προσπάθεια του ¶μπραχαμ να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα. Από την άσπρη βούλα ο Γουίλιαν έκανε το 2-1, οι «μπλε» πήραν σπουδαία νίκη 4άδας και χάρισαν και τον τίτλο στη Λίβερπουλ!

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Μπάρκλεϊ (73' Κόβασιτς), Καντέ, Μάουντ (90' + 1' Πέδρο), Γουίλιαν, Ζιρού (62' ¶μπραχαμ), Πούλισικ (90' + 1' Γκίλμουρ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ (74' Οταμέντι), Μεντί (59' Ζιντένκο), Ντε Μπρόινε, Ρόδρι (55' Νταβίντ Σίλβα), Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα (55' Ζέσους), Στέρλινγκ

Κώστας Ζάλιαρης