Έφτασε τις δέκα νίκες η Άρσεναλ…

Τη δέκατη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ σημείωσε η Άρσεναλ, επικρατώντας εκτός έδρας της Σαουθάμπτον με σκορ 2-0 για την 31η αγωνιστική. Με σκορ 1-0 επικράτησε η Μπέρνλι της Γουότφορντ στο «Τερφ Μουρ».



Έφτασε τις δέκα νίκες η Άρσεναλ…

Σαουθάμπτον-Άρσεναλ 0-2

Δίκαιη η επικράτηση των «κανονιέρηδων» στο «Σεντ Μέριζ», με τους παίκτες του Μίκελ Αρτέτα να απειλούν για πρώτη φορά στο 10ο λεπτό με το δοκάρι του Ομπαμεγιάνγκ. Δέκα λεπτά αργότερα (20') ο Ενκετιά βρήκε δίχτυα προ κενής εστίας, με τη βοήθεια φυσικά του ΜακΚάρθι, αφού ο τερματοφύλακας των «Αγίων» του… πάσαρε την μπάλα προσπαθώντας να απομακρύνει.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και είχαν τις ευκαιρίες με τους Ρέντμοντ (73’) και Λονγκ (78’). Στη δεύτερη περίπτωση χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Μαρτίνεζ για να διατηρήσουν οι φιλοξενούμενοι το προβάδισμά τους…

Ένα προβάδισμα που διεύρυνε στο 87ο λεπτό ο Γουίλοκ, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από την ασταθή επέμβαση του ΜακΚάρθι στο σουτ του Λακαζέτ. Δύο λεπτά νωρίτερα (85') η Σαουθάμπτον είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Στίβενς, ο οποίος ανέτρεψε τον Ομπαμεγιάνγκ τη στιγμή που ο Γκαμπονέζος ετοιμαζόταν να βρεθεί τετ-α-τετ με το 2-0…

Μπέρνλι-Γουότφορντ 1-0

Ο Τζέι Ροντρίγκεζ ήταν αυτός που έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους στο 73ο λεπτό, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτική κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ντουάιτ ΜακΝίλ.

Ο «σερβιτόρος» του τέρματος έφτασε τις 6 ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα, περισσότερες από κάθε άλλο συμπαίκτη του, ξεπερνώντας μάλιστα τις πέντε που μοίρασε στο περυσινό πρωτάθλημα.

Στα 90 λεπτά του «Τερφ Μουρ» οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα επιφυλακτικές και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες έκαναν σποραδικά την εμφάνισή τους. Απογοητευτικό το αποτέλεσμα για τις «σφήκες», οι οποίες βρίσκονται στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη επέχοντας αυτή τη στιγμή τη 16η θέση.

Γιάννης Τζιουμακλής