Black Lives Matter: Αλλάζουν τα ονόματα στις φανέλες, συγκλονιστικό κύμα συμπαράστασης για την επανάσταση των ΗΠΑ από τους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ και στα social media!

Με μια σπουδαία κίνηση που σε κάνει ακόμη και να ανατριχιάζεις αποφάσισαν οι παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ, οι οποίοι αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα ονόματα στις φανέλες τους με το σύνθημα «Black Lives Matter, ενώ πέρασαν συντονισμένο μήνυμα μέσω των επίσημων λογαριασμών τους στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μήνυμα που είναι απολύτως σαφές. Black Lives Matter, με το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου να στέκεται στο ύψος του!



Black Lives Matter: Αλλάζουν τα ονόματα στις φανέλες, συγκλονιστικό κύμα συμπαράστασης για την επανάσταση των ΗΠΑ από τους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ και στα social media!

Το Μπρίστολ «φέρνει» στην αγγλική έκδοση της Αυτόνομης Ζώνης στο Κάπιτολ Χιλ (Σιάτλ, ΗΠΑ), έχοντας γίνει σύμβολο για την Αγγλία τις τελευταίες ημέρες τόσο με την πτώση του αγάλματος του δουλέμπορου του 17ου αιώνα, Έντουαρντ Κόλστον, όσο και με την φωτογραφία ενός μικρού μαύρου παιδιού η οποία ακολούθησε, με το πιτσιρίκι να υψώνει την γροθιά του όντας σκαρφαλωμένο εκεί που στεκόταν το άγαλμα.

Η Αγγλία, γενικότερα, αποτελεί μία από τις χώρες που καταλαβαίνουν καλύτερα το θέμα των φυλετικών διακρίσεων απέναντι στην μαύρη κοινότητα μιας και υπάρχουν ξεκάθαρες ομοιότητες με την καθημερινότητα των Αμερικάνων, και η επανάσταση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει επηρεάσει με τον τρόπο της την κατάσταση.

Η Πρέμιερ Λιγκ δεν θα μπορούσε παρά να υψώσει κι αυτή το χέρι της και να σηκώσει την φωνή της, με τους παίκτες να μην μπορούν να... κρατηθούν και να ανακοινώνουν αρκετές ημέρες πριν την προγραμματισμένη επανέναρξη πως θα βρίσκονται εκεί. Συγκεκριμένα, τα ονόματα στις φανέλες θα καταργηθούν για τα πρώτα 12 παιχνίδια και την θέση τους θα πάρει το σύνθημα «Black Lives Matter», με την διοργανώτρια αρχή να υποστηρίζει τους παίκτες που θα αποφασίσουν να γονατίσουν πριν, κατά την διάρκεια και μετά το τέλος του ματς.

Την ώρα της ανακοίνωσης, οι παίκτες έπιασαν κινητά και συντονισμένα πόσταραν το ίδιο μήνυμα με την ίδια φωτογραφία (άρθρου). Το μήνυμα αναφέρει:

«Εμείς, οι Παίκτες, στεκόμαστε δίπλα στον στόχο της εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων σε κάθε γωνιά, με στόχο να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια κοινωνία ένταξης, σεβασμού και ίσων ευκαιριών για Όλους, ανεξαρτήτως του χρώματος και της θρησκείας τους».

Μερικά από τα ποσταρίσματα που κατέκλυσαν το Twitter:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Σιάφας