Ο 22χρονος Ράσφορντ βάζει σε όλους τα γυαλιά! (vid)

Είναι ακόμα παιδί. Σχεδόν. Σίγουρα δεν έχει ζήσει τόσα όσα θα μπορούσαν να του προσφέρουν πολλές περισσότερες εμπειρίες. Σίγουρα δεν είναι... τέρας ωριμότητας. Άλλωστε είναι ακόμα νεανικό το μυαλό του. Κι όμως, ο Μάρκους Ράσφορντ βάζει σε πολλούς τα γυαλιά και αξίζει χειροκρότημα για την ανθρωπιστική του δράση!  



Ο 22χρονος Ράσφορντ βάζει σε όλους τα γυαλιά! (vid)

Ο νεαρός επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία φρόντισε να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορούσε. Κανόνισε έτσι ώστε όλα τα παιδιά του Μάντσεστερ μετά το κλείσιμο των σχολείων να έχουν να φάνε κανονικό φαγητό σε πολύ δύσκολες ημέρες, ειδικά αν οι γονείς τους συνέχιζαν να εργάζονται.

Ξεκίνησε εκστρατεία με συγκέντρωση τροφίμων και χρημάτων και κατάφερε να προσφέρει φαγητό σε περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια παιδιά!

Μάλιστα, για τη δράση του έλαβε τιμητική πλακέτα από το Μάντσεστερ, στέλνοντας όμως μήνυμα προς όλους να συνεχίσει ο καθένας να βοηθάει όσο και όπως μπορεί και να μη μένουν στις διακρίσεις...

Έπειτα, σε συνεργασία με την εταιρεία Selfridges, κανονίζει για τους πολλούς άστεγους της πόλης και ενημερώνεται για τις ανάγκες που μπορεί να προκύπτουν ώστε κάθε φορά να σχεδιάζει και την κίνηση που θα προκαλέσει την ανακούφιση των απόρων.

Επιπλέον, έμαθε την νοηματική κάνοντας μαθήματα, προκειμένου να μπορεί να παραστεί ως κριτής σε διαγωνισμό ποιήματος από παιδιά με προβλήματα ακοής...

Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι 22 ετών, όμως είναι άνθρωπος με δουλεμένο μυαλό, ανθρωπιά και παλικαριά!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης