Γκλεν Μάρεϊ: «Να ξανά ξεκινήσει η σεζόν, αλλά ας περιμένουμε έναν μήνα»

Μια άποψη που κατά πάσα πιθανότητα εκφράζει κάθε ποδοσφαιριστή ο οποίος εργάζεται στην Αγγλία και την Πρέμιερ Λιγκ, τεκμηρίωσε ο επιθετικός της Μπράιτον, Γκλεν Μάρεϊ, που είναι σύμφωνος με την επανεκκίνηση της σεζόν αλλά σε τουλάχιστον έναν μήνα έτσι ώστε όλοι να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι απέναντι στον κορωνοϊό.



Γκλεν Μάρεϊ: «Να ξανά ξεκινήσει η σεζόν, αλλά ας περιμένουμε έναν μήνα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε εξΆ αποστάσεως στο «Sky Sports» ο έμπειρος αθλητής:

«Η σεζόν όντως πρέπει να συνεχιστεί, αλλά εάν δώσουμε εαυτούς λίγο περισσότερο χρόνο, η χώρα θα επιστρέψει σε ρυθμούς και θα ξανά ξεκινήσει να τρέχει, θα έχουμε μάθει περισσότερα για τον ιό, μπορεί να μην έχουμε ακόμα το εμβόλιο βέβαια, αλλά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να το αντιμετωπίσουμε εάν προσβληθεί κάποιος από εμάς.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφότου χαλάρωσαν τα μέτρα της καραντίνας είμαστε σε τόσο μεγάλη βιασύνη να επιστρέψουμε, ενώ θα μπορούσαμε να περιμένουμε έναν μήνα για να δούμε εάν τα πράγματα θα πάνε σύμφωνα με το πλάνο. Γιατί να μην περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την χαλάρωση του lockdown χωρίς να επαναφέρουμε αχρείαστα αθλητικά γεγονότα την στιγμή που γύρω μας πεθαίνει κόσμος και το ποσοστό θνητότητας παραμένει μεγάλο.

Είναι απίθανο να καταφέρουν να κάνουν τους πάντες να αισθάνονται με τον ίδιο τρόπο. Το να προσπαθείς να κάνεις 25 άτομα να συμφωνήσουν, 25 παιδιά με διαφορετική νοοτροπία έκαστο δεν είναι καθόλου εύκολο. Υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις και δεν γίνεται κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές είναι χαρούμενοι στο σύνολό τους με την πρώτη φάση, αλλά είναι δύσκολο να περάσεις στην δεύτερη γιατί υπάρχουν παράμετροι όπως άτομα που μένουν με ευπαθείς ομάδες, ή με τις έγκυες γυναίκες ή κοπέλες τους. Το κυριότερο κατά την άποψή μου είναι πως όταν οι παίκτες λένε πως δεν θέλουν να επιστρέψουν δεν το λένε ελαφρά τη καρδία αλλά γιατί από πίσω τους έχουν κόσμο για τον οποίο ανησυχούν».