Η μέρα που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έδιωξε τον οδηγό πούλμαν

Το ντεμπούτο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνοδεύτηκε με ήττα από την Όξφορντ Γιουνάιτεντ με 2-0 στις 8 Νοέμβρη του 1986. Το πρώτο «θύμα» του Σερ Άλεξ αποτέλεσε ο οδηγός πούλμαν που μέχρι τότε καθόταν στον πάγκο!



Η μέρα που ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έδιωξε τον οδηγό πούλμαν

Δεν είχαν περάσει ούτε 48 ώρες από την πρόσληψη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μέχρι να καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για πρώτη φορά στις 8 Νοέμβρη του 1986 απέναντι στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ. Δυο μέρες νωρίτερα είχε προσληφθεί ως μάνατζερ της ομάδας στη θέση του Ρον Άτκινσον που απολύθηκε την ίδια μέρα.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία από το “Manor Ground” της Όξφορντ, στα αριστερά του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον καθόταν ο οδηγός πούλμαν της ομάδας, Ντέρεκ Σάτον. Ο Σάτον, είχε προσληφθεί ως οδηγός πούλμαν από την εταιρία λεωφορείων Finglands που έδρευε στο Μάντσεστερ. Μάλιστα ήταν οδηγός και της Μάντσεστερ Σίτι για τους εκτός έδρας αγώνες της περιόδου.

O “Sooty” όπως τον αποκαλούσαν, είχε καταφέρει να γίνει στενός φίλος του Ρον Άτκινσον, προκατόχου του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων». Έτσι λοιπόν, είχε συνηθίσει να κάθεται στον πάγκο της ομάδας στους εκτός έδρας αγώνες στο πλευρό του προπονητή.

Ο Σκωτσέζος μάνατζερ, γυρνώντας στα αριστερά του ενοχλήθηκε από την παρουσία του οδηγού Σάτον, και με τη φράση “Who the ---- are you?” έδειξε πως θα ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που θα καθόταν στο πλευρό του. Για την ιστορία, η Γιουνάιτεντ χωρίς τους Όλσεν, Στράχαν και Ρόμπσον στην εντεκάδα, ηττήθηκε με 2-0 έπειτα από μια τραγική εμφάνιση με τον Σερ Άλεξ να ξεκινάει με το αριστερό. Ποιος θα περίμενε ότι θα καθόταν στον πάγκο της ομάδας μέχρι το 2013 κατακτώντας τα πάντα;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΑΤΣΕΝΙΔΗΣ