Όταν ο Πόλοκ την είδε... Ροναλντίνιο και έβαλε το καλύτερο αυτογκόλ στην Αγγλία (Video)

Μπορεί όταν ακούς γκολ της Μάντσεστερ Σίτι να σου έρχεται στο μυαλό το «Αγουέροοοο», ωστόσο είναι και ακόμη ένα αυτό που έχει μείνει στην μεταξύ τους προϊστορία. Ήταν 25/4/1998, την χρονιά που οι «πολίτες» υποβιβάστηκαν, όταν και σημειώθηκε το καλύτερο αυτογκόλ που έχουμε δει στα αγγλικά γήπεδα, με τον Τζέιμι Πόλοκ να ντύνεται... Ροναλντίνιο, αλλά να σκοράρει στην εστία της ομάδας του.



Όταν ο Πόλοκ την είδε... Ροναλντίνιο και έβαλε το καλύτερο αυτογκόλ στην Αγγλία (Video)

Σε ένα ματς που ήταν έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερο μιας και επρόκειτο για το προτελευταίο της σεζόν και η Σίτι ήθελε νίκη για να ελπίζει την επόμενη αγωνιστική σε ένα μίνι θαύμα για την παραμονή, όλοι θυμούνται το τρίτο από τα επτά γκολ της συνάντησης, με τον Πόλοκ να κάνει μια φαινομενικά όμορφη και ελεγχόμενη αμυντική προσπάθεια, αλλά να περνάει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακά του και να βάζει τους φιλοξενούμενους μπροστά με σκορ 2-1.

Εν τέλει ήταν η ομάδα του Μάντσεστερ αυτή που επικράτησε (5-2), για να πέσει έτσι κι αλλιώς αφού δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την ΚΠΡ που τερμάτισε με 49 (σ.σ. 48 η Σίτι). Ο ίδιος ο Πόλοκ, λίγα χρόνια πριν μίλησε για το περιστατικό και το πως το διαχειρίστηκε η ομάδα, δηλώνοντας πως με το που μπήκε στα αποδυτήρια ζήτησε συγγνώμη από όλους τονίζοντας πως δεν ξέρω πως το είχε κάνει όλο αυτό, με τους συμπαίκτες του να στέκονται στο πλευρό του και να μην του κρατάνε καμία κακία.

 

Δείτε το επικό αυτογκόλ του Πόλοκ: