«Η Άρσεναλ δεν ήθελε να πληρώσει το μερίδιο των ατζέντηδων για τον Καντέ»

Στην απόκτηση του Ενγκολό Καντέ ήθελε να προχωρήσει η Άρσεναλ πριν ο παίκτης πάει από την Λέστερ στην συμπολίτισσα Τσέλσι, ωστόσο δεν... ψηνόταν να πληρώσει τα λεφτά που ζητούσαν οι ατζέντηδες και έτσι κατέληξε στον Γκρανίτ Τζάκα.«Η Άρσεναλ δεν ήθελε να πληρώσει το μερίδιο των ατζέντηδων για τον Καντέ»

Μετά την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ από την Λέστερ, Καντέ και Τζέιμι Βάρντι ήταν τα πιο καυτά ονόματα της μεταγραφικής περιόδου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν όπως ισχυρίζεται η «The Athletic» επαφή και με τους δύο. Κι αν στην περίπτωση του Βάρντι φαίνεται να ήταν ο ίδιος ο παίκτης που έκανε πίσω, σε αυτήν του Καντέ ήταν η Άρσεναλ.

Γιατί, όπως λέγεται, οι δύο ατζέντηδες ήθελαν περίπου 10 εκατομμύρια λίρες για να ολοκληρώσουν την μεταγραφή, με τον Γάλλο να καταλήγει στην Τσέλσι έναντι 32 εκατομμυρίων. Λίγο αργότερα, ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωνε την απόκτηση του Τζάκα με 35 εκατομμύρια λίρες από την Γκλάντμπαχ, σε μια από τις ιστορίες που εξηγούν εν μέρει την μέτρια έως κακή κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια.