Αλλαγές σε VAR, χέρια στην περιοχή και εκτελέσεις πέναλτι

Αλλαγές στο VAR, το πως καταλογίζονται πέναλτι σε χέρια μέσα στην περιοχή και τι ισχύει για το εάν θα επαναλαμβάνονται οι εκτελέσεις πέναλτι προχώρησε η IFAB.



Αλλαγές σε VAR, χέρια στην περιοχή και εκτελέσεις πέναλτι

Από τα τρία μέτρα, το πιο σημαντικό για την Πρέμιερ Λιγκ φαντάζει αυτό που δίνει την δυνατότητα στον πρώτο διαιτητή της συνάντησης να δει την φάση στην οθόνη στην πλάγια γραμμή και να πάρει αυτός την απόφαση, με τον VAR να έχει μέχρι τώρα στην Αγγλία σχεδόν αποκλειστικό ρόλο στην τελική απόφαση,

Από ‘κει και πέρα θα αλλάξουν τα πράγματα όσον αφορά τα «κατά λάθος» χέρια μέσα στην περιοχή, μιας και θα σφυρίζεται πέναλτι μόνο εάν καταλήγουν άμεσα σε γκολ. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως χέρι θα θεωρείται οποιοδήποτε σημείο μετά το τέλος της μασχάλης.

Κλείνοντας, αλλάζει και η επανεκτέλεση πέναλτι, κάτι που θα συμβαίνει εάν ο τερματοφύλακας βγει από την γραμμή του και αποκρούσει. Αν ο εκτελεστής αστοχήσει, το παιχνίδι θα συνεχίζεται κανονικά. Αντίθετα, ο διαιτητής θα μπορεί να ορίσει επανάληψη εφόσον μπει ποδοσφαιριστής στην περιοχή, όποια και αν είναι η έκβαση της εκτέλεσης.