Σανιόλ για Ζιντάν: «Δύο χρόνια δεν του μίλαγα, κάπνισα 250 τσιγάρα για να συνέλθω…»

Με φοβερές λεπτομέρειες μίλησε ο Βίλι Σανιόλ για τις σχέσεις του με τον Ζινεντίν Ζιντάν μετά τον τελικό του 2006, όπου η Γαλλία έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο από την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι…



Σανιόλ για Ζιντάν: «Δύο χρόνια δεν του μίλαγα, κάπνισα 250 τσιγάρα για να συνέλθω…»

Το πρόσωπο της βραδιάς ήταν φυσικά ο νυν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος πραγματοποιούσε το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του αλλά έβαλε άδοξο τέλος με την περίφημη κουτουλιά στο στήθος του Μάρκο Ματεράτσι.

Ο «Ζιζού» άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στο 110’ της παράτασης ενώ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι-πανένκα στο 7ο λεπτό. Πως έζησε εκείνη τη μέρα ο δεξιός μπακ των «τρικολόρ» και πρώην άσος της Μπάγερν Μονάχου; Διαβάστε αναλυτικά…

«Ας ξεκινήσουμε από το πέναλτι. Μπορεί να ακούγομαι παλιομοδίτης αλλά το να χτυπήσεις πέναλτι-πανένκα σε τελικό Μουντιάλ είναι τελείως τρελό!»

«Όταν το παιχνίδι τελείωσε, πήγαμε στα αποδυτήρια και ο Ζιντάν ζήταγε συγγνώμη από όλους. Προσωπικά δεν τη δέχτηκα! Δεν ήθελα να τον βλέπω, δεν ήταν η στιγμή για συζητήσεις, υπήρχε τεράστια απογοήτευση…»

«Κλειδώθηκα στην τουαλέτα και κάπνισα 250 τσιγάρα σε 10 λεπτά! Έκανα δύο χρόνια να του μιλήσω. Τα είπαμε για πρώτη φορά το 2008 στο γάμο μου. Το συζήτησα με τη γυναίκα μου. Εκείνη επέμεινε να τον καλέσω. Είχαμε μια καλή συζήτηση και το θέμα έληξε…» τα λόγια του στο «Radio Montecarlo».

Η περιβόητη φάση…

Γιάννης Τζιουμακλής