Κορωνοϊός: Εάν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν η Πρέμιερ Λιγκ θα χάσει 1 δισεκατομμύριο λίρες

Απώλειες ύψους ενός δισεκατομμύριου λιρών θα έχει η Πρέμιερ Λιγκ σύμφωνα με επιστολή του εκτελεστικού διευθυντή, Ρίτσαρντ Μάστερς, στην κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας.



Κορωνοϊός: Εάν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν η Πρέμιερ Λιγκ θα χάσει 1 δισεκατομμύριο λίρες

Σε ένα αρκετά μακροσκελές γράμμα, ο Μάστερς ανέφερε πως η βιομηχανία υποφέρει από την διακοπή των πρωταθλημάτων εξαιτίας του κορωνοϊού, αν και στέκεται δίπλα στην προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Η συγκεκριμένη επιστολή αφορά κυρίως το οικονομικό κομμάτι του θέματος, μιας και τονίζεται πως το υπάρχον πρόβλημα μπορεί να διογκωθεί στο μέλλον εφόσον δεν ολοκληρωθεί κανονικά η αγωνιστική περίοδος. Αρχικά, υπογραμμίστηκε ότι από την πλευρά της Πρέμιερ Λιγκ θα δοθούν 125 εκατομμύρια λίρες στην EFL και την National League για να καλύψουν οι σύλλογοι μερικές τρύπες καθώς επίσης πως θα δοθούν άλλα 20 εκατομμύρια στο Βρετανικό Σύστημα Υγείας.

Από ‘κει και πέρα έγινε αναφορά στην απώλεια που μπορεί να αγγίξει το ένα δις, που σύμφωνα με την επιστολή δεν θα επηρεάσει μόνο τους 20 συλλόγους του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, αλλά και τις κατώτερες βαθμίδες.

Κλείνοντας, ο Ρίτσαρντ κάλεσε για περαιτέρω επικοινωνία, είτε με κάποια νέα ενημέρωση από τις συζητήσεις που γίνονται με τα υπουργεία, είτε μέσω κάποιας κλήσης για μεγαλύτερη ανάλυση όσων έχουν καταλήξει έως τώρα.

Γιώργος Σιάφας