Οι άμυνες με την καλύτερη... επίθεση στην Πρέμιερ Λιγκ

Πολλές ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ ξοδεύουν μεγάλα ποσά, με στόχο να δημιουργήσουν μία αδιαπέραστη άμυνα. Ωστόσο πολλές φορές η άμυνα τους είναι αυτή που δίνει την λύση, όταν η επιθετική γραμμή έχει «παγώσει».  



Οι άμυνες με την καλύτερη... επίθεση στην Πρέμιερ Λιγκ

Μπορεί η αγωνιστική δράση να έχει σταματήσει πλέον στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού, ωστόσο το μέλλον της Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Παρά τα καθημερινά δημοσιεύματα από αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία στο «Νησί», δεν είναι γνωστό πότε και εάν θα δοθεί συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Όσο περνάει ο καιρός οι ομάδες αρχίζουν να εστιάζουν στο όλο και περισσότερο στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, με αρκετές από αυτές να αναζητούν έναν αμυντικό ο οποίος θα κάνει την διαφορά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Παρ’ όλα αυτά δεν είναι λίγες φορές που οι αμυντικοί είναι αυτοί, οι οποίοι έχουν καταφέρει να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» της αντίπαλης άμυνας. Μάλιστα δεν υπάρχει πιο αποτελεσματική σε αυτόν τον τομέα από εκείνη της Νιουκάστλ.

Συγκεκριμένα οι «καρακάξες» έχουν δει τους αμυντικούς τους να πετυχαίνουν φέτος δώδεκα γκολ. Από αυτά έχουν πετύχει δύο οι Κλαρκ, Λεζέν, Βίλεμς, Σαρ και Φερνάντεζ, ενώ από ένα έχουν οι Λασέλς και Γεντλίν. Είναι μία αξιοθαύμαστη επίδοση και ταυτόχρονα προβληματική για την ομάδα του Στιβ Μπρους, εάν αναλογιστούμε ότι είναι τα μισά από τα φετινά γκολ του συλλόγου.

Από την άλλη δεύτερη έρχεται η Τσέλσι, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να μετρά εννέα γκολ από την αμυντική της γραμμή. Πρώτος σκόρερ ανάμεσα στους αμυντικούς της ομάδας, αλλά και σε αυτούς όλου του πρωταθλήματος, είναι ο Μάρκος Αλόνσο με τέσσερα, ενώ ακολουθούν οι Θεσάρ Αθπιλικουέτα και Αντόνιο Ρούντιγκερ με δύο και τέλος ο Φικάγιο Τομόρι με ένα.  

Στην τρίτη θέση ισόπαλες βρίσκονται ισόπαλες με οκτώ η Γουέστ Χαμ και η Λίβερπουλ. Τα «Σφυριά» έχουν κερδίσει τρία τέρματα από τους Άαρον Κρέσγουελ και Ίσα Ντιόπ, δύο από τον Άντζελο Ογκμπόνα και ένα από τον Φαμπιάν Μπαλμπουενά.

Τέλος οι «Reds» έχοντας ήδη αρκετή συνεισφορά από την επιθετική τους γραμμή, βλέπουν και τους αμυντικούς της να βοηθούν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Αναλυτικά ο Βίρζτιλ Φαν Ντάικ είναι πρώτος με τέσσερα γκολ, ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ακολουθεί με δύο και τέλος οι Άντριου Ρόμπερτσον και Ζοέλ Ματίπ με ένα έκαστος.

Μάριος Αγγελέτος