Σανιά: «Ποιος αποφασίζει στην Άρσεναλ;»

Ο Μπακαρί Σανιά θέλησε να διευκρινίσει σε ποιον απευθυνόταν σε παλαιότερη δήλωσή του για την Άρσεναλ και το... τσίρκο με το οποίο την παρομοίασε σε λειτουργικό επίπεδο, αναφέροντας: «Δεν γίνεται να μην κάνεις περισσότερα ως αφεντικό. Πλέον ποιος παίρνει αποφάσεις μετά τον Βενγκέρ; Δεν καταλαβαίνω...».  



Σανιά: «Ποιος αποφασίζει στην Άρσεναλ;»

Ο άλλοτε αριστερός φουλ μπακ των «κανονιέρηδων» που πέρασε εφτά σεζόν στο λονδρέζικο κλαμπ μέχρι το 2014 που μετακινήθηκε στη Μάντσεστερ Σίτι, είπε:

«Είχα αποκαλέσει τον σύλλογο “τσίρκο”, αλλά δεν αναφερόμουν στους παίκτες ή την ποιότητά τους. Αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας του. Πως γίνεται να είσαι στο Λονδίνο, να έχεις για την ομάδα σου ένα τέτοιο γήπεδο όπως είναι το “Έμιρεϊτς” και να μην κάνεις περισσότερα για το κλαμπ; Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν την Άρσεναλ πολύ ψηλά στις επιλογές τους μαζί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία.

Πρέπει το αφεντικό να κάνει κάποιες επιλογές. Δεν γίνεται έτσι όπως έχουν τα πράγματα να αποδίδει η ομάδα όπως αυτές που έχουν δυο ενδεκάδες να παρατάξουν με βάθος στο ρόστερ... Ποιος είναι επικεφαλής; Ποιος παίρνει αποφάσεις; Στο παρελθόν γνώριζες ότι οι επιλογές είναι όλες του Βενγκέρ. Από τη μέρα που έφυγε κανείς δεν ξέρει ποιος απφασίζει... Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει εκεί...». 

Κώστας Ζάλιαρης