Τσέφεριν: «Πιθανό να χαθεί η σεζόν αν η πανδημία κρατήσει μέχρι τέλη Ιουνίου»

Ο πρόεδρος της UEFA ξεκαθάρισε πως το σενάριο ακύρωσης της σεζόν θα μοιάζει αρκετά πιθανό αν δεν πραγματοποιηθεί σέντρα μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιούνη.



Τσέφεριν: «Πιθανό να χαθεί η σεζόν αν η πανδημία κρατήσει μέχρι τέλη Ιουνίου»

Τη στιγμή που τα θύματα από την πανδημία του κορωνοϊού ολοένα και αυξάνονται στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, συνεχίζονται οι συζητήσεις για το μέλλον της ποδοσφαιρικής χρονιάς που έμεινε στη μέση.

Οι δηλώσεις του Αλεξάντρ Τσέφεριν είναι αρκετά διαφωτιστικές και δίνουν πλέον έναν ξεκάθαρο ορίζοντα...

«Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πανδημία. Από τη μεριά μας έχουμε τρία πλάνα για την επανέναρξη της σεζόν. Πρώτο, στα μέσα του Μάη. Δεύτερο, μέχρι τις αρχές του Ιούνη και τρίτο στο τέλος του Ιούνη»

«Αν δεν καταστεί δυνατό να ξαναπαιχθεί ποδόσφαιρο μέσα σε αυτά τα χρονικά πλαίσια, η σεζόν πιθανότατα θα χαθεί. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να την ολοκληρώσουμε στο τέλος του καλοκαιριού, κάτι που θα επιφέρει καθυστερημένη έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου»

«Παραμένουμε σε συνεχή επαφή με όλες τις ομοσπονδίες και τους συλλόγους. Έχει στελεχωθεί επιτροπή που χειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα και εξετάζουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Μέχρι τότε θα είμαστε σε αναμονή, όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος» τα λόγια του στην «La Republica».

Γιάννης Τζιουμακλής