Ο Τζέραρντ στην ταχύτερη αποβολή της Πρέμιερ Λιγκ και το ακροβατικό του Μάτα (vids)

Σαν σήμερα, στις 22 Μαρτίου του 2015, ο Στίβεν Τζέραρντ θα κατάφερνε να παίξει μόλις... 38 δευτερόλεπτα σε ντέρμπι της Λίβερπουλ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο «καθάρισε» ο Χουάν Μάτα με τρομερό γκολ.  



Ο Τζέραρντ στην ταχύτερη αποβολή της Πρέμιερ Λιγκ και το ακροβατικό του Μάτα (vids)

Το «Άνφιλντ» πριν από ακριβώς μια πενταετία υποδέχθηκε το μεγάλο και πιο σημαντικό και ιστορικό ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου, ωστόσο, ο θρυλικός Stevie G δεν θα θέλει ούτε να θυμάται εκείνη τη μέρα...

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο με το πρώτο εκ των δύο τερμάτων που πέτυχε εκείνο το ηλιόλουστο μεσημέρι ο Χουάν Μάτα.

Ο Τζέραρντ επιστρατεύθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, πέρασεστο ματς με αλλαγή και μόλις 38'' αργότερα έπεσε πολύ άτσαλα στα πόδια του Άντερ Ερέρα για ν' αντικρίσει κατευθείαν την κόκκινη κάρτα και ν' αφήσει τη Λίβερπουλ με δέκα παίκτες!

O Μάτα είχε άσο στο μανίκι και κρατούσε το καλύτερο για να χαρίσει τη νίκη στη Γιουνάιτεντ. Με απίστευτο πλάγιο βολέ σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς στο 59ο λεπτό κι έπειτα από εκείνο το 2-1 η ομάδα του Μάντσεστερ αποσπάστηκε στο +5 από τους «κόκκινους».

Σε πολύ διαφορετική εποχή αυτή η βαθμολογική διαφορά κι ας μιλάμε μόλις για μια 5ετία νωρίτερα...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης