Επίσημη η αναβολή του Euro!

Αναβολή και επίσημα! Η UEFA εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει ότι το Euro αναβάλλεται για το 2021!  



Επίσημη η αναβολή του Euro!

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι «προέχει η υγεία όσων συμμετέχουν στη διοργάνωση», η διοργανώτρια Αρχή γνωστοποίησε ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα γίνει ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2021!

«Απέναντί μας έχουμε έναν αντίπαλο που κινείται γρήγορα και αόρατα. Σε τόσο κρίσιμες στιγμές, όπου διακυβεύεται η ζωή, σημασία έχει η υγεία των οπαδών, των υπαλλήλων και των αθλητών. Αυτά είναι η προτεραιότητά μας και έτσι αποφασίσαμε ότι θα έπρεπε να θυσιάσουμε όλα τα υπόλοιπα, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το κοινό καλό», ήταν τα λόγια του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από νωρίς το μεσημέρι άρχισε τις τηλεδιασκέψεις για να συζητηθεί το μείζον ζήτημα της διεξαγωγής του Euro 2020 σε άλλη ημερομηνία από αυτή που είχε προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι, αφού η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν το επιτρέπει.

Οι μεγάλες Λίγκες και η ECA ενημερώθηκαν για την πρόταση της πραγματοποίησης του τουρνουά από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου του 2021, με αναβολή ενός χρόνου και συμφώνησαν την.. παράταση της πρεμιέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.