Έκανε το καθήκον της με «τάλιρο» η Γιουνάιτεντ

Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Europa League εξασφάλισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αυστρία απέναντι στην ΛΑΣΚ Λιντς. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με σκορ 5-0 με τους Ιγκάλο (28’), Τζέιμς (58’), Μάτα (82’) και Γκρίνγουντ (90+2’) και Περέιρα (90+3’) να τελειώνουν την ιστορία από σήμερα.



Έκανε το καθήκον της με «τάλιρο» η Γιουνάιτεντ

Το ματς

«Μουδιασμένες» οι δύο ομάδες στην εκκίνηση του παιχνιδιού, με την απουσία του κόσμου από τις κερκίδες λόγω κορονοϊού να επηρεάζει τις προσπάθειες των παικτών.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρήκαν τα πατήματά τους μετά το 15λεπτο και άρχισαν σταδιακά να απειλούν την αντίπαλη εστία. Στο 18’ το πλασέ του Μάτα κόντραρε στην προβολή του Τράουνερ και κατέληξε κόρνερ ενώ στο 24ο λεπτό, το πολύ επικίνδυνο σουτ του Τζέιμς σταμάτησε στην εντυπωσιακή επέμβαση του Σλάγκερ.

Το 1-0 ήρθε στο 28ο λεπτό. Ο Φερνάντες τροφοδότησε τον Ιγκάλο, ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έφερε την μπάλα στο σημείο που ήθελε με τρία (!) κοντρόλ και εξαπέλυσε ένα σουτ που κατέληξε στα δίχτυα με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού.

Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και βρήκε ακόμη ένα γκολ στο 58ο λεπτό. Ο Ιγκάλο μεταβίβασε την μπάλα στον ξεχασμένο από την αυστριακή άμυνα Τζέιμς και εκείνος σημάδεψε εύστοχα με σουτ στην κλειστή γωνία, αφού απέφυγε αρχικά τον Τράουνερ.

Το δοκάρι χάλασε τα σχέδια του Ιγκάλο για ένα δεύτερο προσωπικό γκολ στο 62ο λεπτό, ο Μάτα πλάσαρε εύστοχα για το 3-0 στο 82ο λεπτό ύστερα από υπέροχη ασίστ του Φρεντ ενώ ο Γκρίνγουντ «έγραψε» το 4-0 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.  Την τελική εικόνα του ματς διαμόρφωσε ο Περέιρα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με μακρινό σουτ που έπιασε στον ύπνο τον Σλάγκερ.

Τα στιγμιότυπα

Οι συνθέσεις

ΛΑΣΚ Λιντς (3-4-3): Σλάγκερ- Τράουνερ, Ραμσέμπνερ, Ρανφτλ- Χόλαντ (76’ Χάουντουμ), Μίχορλ, Ρόιτερ, Ρενέρ- Φρίζερ (71’ Μπάλιτς), Τετέι (61’ Ραγκούζ), Κλάους

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3-3): Ρομέρο- Μαγκουάιρ, Μπαϊγί, Γουίλιαμς, Σο- ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Φενράντες (78’ Περέιρα)- Μάτα, Τζέιμς (71’ Τσονγκ), Ιγκάλο (85’ Γκρίνγουντ)

Σκόρερ

28’ Ιγκάλο, 58’ Τζέιμς, 82’ Μάτα, 90+2’ Γκρίνγουντ, 90+3’ Περέιρα

Διαιτητής

Αρτούρ Σοάρες Ντίαζ (Πορτογάλος)

Γήπεδο

Raiffeisen Arena

Γιάννης Τζιουμακλής