Ήρωας ο Χέντερσον για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, λύτρωσε την Άρσεναλ ο Λακαζέτ! (vids)

Με τον Ντιν Χέντερσον να μην επιτρέπει ούτε σε ... μύγα να περάσει προς το βάθος της εστίας του, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε 1-0 της Νόριτς. Ο Λακαζέτ πέρασε με αλλαγή στο ματς της Άρσεναλ με τη Γουέστ Χαμ και χάρισε τους τρεις βαθμούς στους «κανονιέρηδες» με το τελικό 1-0. Νίκη με ένα γκολ και αριθμητικό πλεονέκτημα από νωρίς για τη Νιούκαστλ κόντρα στη Σαουθάμπτον, άφησε χαμηλά τη Γουότφορντ η Πάλας, στο 0-0 σε κακό ματς Γουλβς και Μπράιτον.  



Ήρωας ο Χέντερσον για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, λύτρωσε την Άρσεναλ ο Λακαζέτ! (vids)

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 1-0

Τρομερά διαβασμένη και έτοιμη για το ματς η Γουέστ Χαμ έβαλε μεγάλες δυσκολίες στην Άρσεναλ και έδειξε ότι είχε πάει στο «Έμιρεϊτς» για να πάρει κάτι φεύγοντας από εκεί. Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Μπόουεν είχε δοκάρι, στο οποίο απάντησε με κεφαλιά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο 22ο λεπτό. Τα «σφυριά» είχαν σιγουριά στα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο και ο Μικαΐλ Αντόνιο ήταν ο πιο απειλητικός ποδοσφαιριστής της ομάδας του Μόγιες, χάνοντας όμως τεράστια ευκαιρία λίγο πριν την ανάπαυλα.

Το flat παιχνίδι της Άρσεναλ και το γεγονός πως αρκετός κόσμος επέλεξε να μη βρεθεί στο γήπεδο με τις εξέδρες να παρουσιάζουν αρκετά κενά καθίσματα, δεν βοηθούσε καθόλου τους γηπεδούχους απέναντι στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Αρτέτα έριξε στο παιχνίδι για το τελευταίο ημίωρο και τον Λακαζέτ για να προσφέρει κάτι διαφορετικό στην επίθεση, εκεί που από την έναρξη του ματς είχαν τοποθετηθεί οι Ενκετία, Ομπαμεγιάνγκ και Πεπέ. Ο Γάλλος φορ τελικά θα έδινε τη λύση στο 78ο λεπτό από κοντινή απόσταση έπειτα από ασίστ με το κεφάλι του Οζίλ για το 1-0 των «κανονιέρηδων» που έστω και δύσκολα έστω και με αρκετό τσεκάρισμα από τον VAR για τη φάση του γκολ, πήραν τη νίκη.

 

Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ 1-0

Η Γουότφορντ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη φόρα και τη διάθεση που είχε από την τεράστια νίκη επί της Λίβερπουλ και την «τριάρα», όμως από το πουθενά βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Σε ένα αρκετά ανοιχτό παιχνίδι, οι «hornets» που πλέον πορεύονται δίχως τον Ντεουλοφέου μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του Ισπανού στο δεξί γόνατο, είδαν τον Αγιού στο 28ο λεπτό να σκοράρει με σουτ από τα όρια της περιοχής έχοντας και δύο αμυντικούς πάνω του!

Η Πάλας θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το ματς στο 59ο λεπτό όταν ο Ζαχά βρέθηκε απέναντι από τον Μπεν Φόστερ, ο οποίος όμως έπεσε μπροστά του και κατάφερε να τον σταματήσει. Ο πορτιέρε της Γουότφορντ είναι από τους καλύτερους της Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο δεν τον βοηθάει όσο θα έπρεπε η γενικότερη παρουσία της ομάδας του. Ο Ντίνεϊ στο 68' βρήκε χώρο για να κάνει τον Γκουαΐτα να «πετάξει» και ν' αποκρούσει τη μπάλα από τα όρια της εστίας του και αυτό ήταν ό,τι πιο επικίνδυνο είχε να παρουσιάσει η φιλοξενούμενη ομάδα στο Selhurst Park», με τους «αετούς» να παίρνουν ακόμα μια νίκη και να φτάνουν στη 10άδα της βαθμολογίας!

 

Σαουθάμπτον – Νιούκαστλ 0-1

Μια τεράστια λαμπάδα θα έπρεπε ν' ανάψει η Σαουθάμπτον στον ΜακΚάρθι για τις τρομερές και καθοριστικές επεμβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο. Η Νιούκαστλ έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ, αλλά έβλεπε τον τερματοφύλακα των «αγίων» να τους το αρνείται πεισματικά κάθε φορά που εκείνοι έδειχναν ικανοί να σκοράρουν. Ο Τζενεπό στο 26ο λεπτό με πολύ άσχημο χτύπημα στον Χέιντεν κι έπειτα από εξέταση της φάσης από τον VAR αποβλήθηκε, οι «καρακάξες» κυριάρχησαν με παίκτη παραπάνω, αλλά στο πέναλτι που κέρδισαν σε χέρι του Μπουφάλ, ο ΜακΚάρθι είπε πάλι «όχι» στον Ρίτσι!

Αυτό το ματς δεν έπρεπε να χαθεί για τη Νιούκαστλ που παρά το 11vs.10 πάλι δυσκολευόταν κόντρα στον τρόπο με τον οποίο οργανώθηκε η Σαουθάμπτον για ν' αποφύγει όσο γινόταν τους πιο σοβαρούς κινδύνους. Ο Μπρους πέταξε στο ματς και τον Ζοέλιντον μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα για να ενισχύσει τις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του, με τον Ντουμπράβκα πάντως να μην έχει και τόσο ήσυχο δεύτερο μέρος, αφού υπήρξαν στιγμές που οι «άγιοι» τόλμησαν να βγουν πιο μπροστά. Το 1-0 τελικά για τη Νιούκαστλ διαμορφώθηκε από τον Σεντ – Μαξιμέν στο 80ο λεπτό παίρνοντας τη μπάλα από τον Βάλερι και νικώντας τον ΜακΚάρθι για να χαρίσει το «τρίποντο» στην ομάδα του.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Νόριτς 1-0

Ο Μπίλι Σαρπ ξαναπήρε το όπλο του μετά το γκολ που πέτυχε μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο Αγγλίας οδηγώντας τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά. Το απόγευμα του Σαββάτου στο παιχνίδι με τη Νόριτς, ο πολύπειρος επιθετικός με κεφαλιά... τορπίλη στο 34ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τις «λεπίδες» που πάντως είχαν τρομάρει στο 14' όταν από «ριμπάουντ» σε απομάκρυνση της άμυνας ο Πούκι σημάδεψε προς την εστία αλλά πέτυχε το δοκάρι...

Τα «καναρίνια» προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος από νωρίς να δείξουν ότι δεν θα άφηναν αναπάντητο το γκολ του Σαρπ. Στην καλύτερή τους στιγμή στο 78ο λεπτό, ο Ντιν Χέντερσον, το δοκάρι και το... μπάχαλο που επικράτησε για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά από την εστία των «λεπίδων» με τους Χάνλεϊ, Βράνσιτς και Ντρίμιτς δεν ευνόησε το σύνολο του Φάρκε στην απέλπιδα προσπάθεια για το γκολ της ισοφάρισης. Τα πράγματα ζόρισαν αρκετά προς το φινάλε της αναμέτρησης για την ομάδα του Γουάιλντερ, αλλά ο Χέντερσον δεν θα άφηνε τη μπάλα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του κι έτσι παρέμεινε το 1-0 μέχρι το τέλος...

Γουλβς – Μπράιτον 0-0

Η Μπράιτον κατάφερε να κάνει τη Γουλβς να... χάσει τη σπίθα της. Το ματς στο «Μολινό» κύλησε σε πολύ ήρεμο τέμπο λόγω του τρόπου με τον οποίο το διαχειρίστηκε η ομάδα του Πότερ. Εξαιρουμένης της πολύ καλής ευκαιρίας του Ραούλ Χιμένες στο 34' όταν σούταρε με τη μία γυρίζοντας προς την εστία έπειτα από το λάθος του Γουέμπστερ που δεν έδιωξε με κεφαλιά, δεν υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο...

Αυτό το οποίο περίμεναν οι οπαδοί της Γουλβς αλλά και γενικά όσοι παρακολουθούσαν το πολύ μέτριο παιχνίδι, έγινε στο 63' όταν ο Νούνο Σάντο σήκωσε και πέρασε στο ματς τον Αντάμα Τραορέ αντί του Ρούμπεν Νέβες. Ο Ισπανός εξτρέμ με την ταχυδύναμή του είναι ικανός ν' αλλάξει την εξέλιξη ενός παιχνιδιού, ωστόσο, η πρώτη πολύ καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ανήκε στους «γλάρους». Στο 66' ο Μαρτς βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, όμως το αριστερό σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά. 

Μπήκε και ο Ποντένσε για τους «λύκους» στο 73ο λεπτό για ν' ανοίξει ρήγματα από τα τα πλάγια με το απρόβλεπτο στυλ παιχνιδιού του και στο 75' ο Πορτογάλος εξτρέμ σούταρε για να κοντράρει ο Ντανκ και στη δεύτερη απόπειρα από τον Ραούλ Χιμένες μπλόκαρε εύκολα ο Ράιαν. Το ματς ολοκληρώθηκε δίχως κάποια ιδιαίτερη συγκίνηση ή κάτι που να ενθουσίασε τον κόσμο, με τη Γουλβς να έρχεται πλέον στην Ελλάδα για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Κώστας Ζάλιαρης