Τα «κλειδιά» των αγώνων της 29ης ημέρας στην Πρέμιερ Λιγκ

Ποια είναι τα νέα ρεκόρ που κυνηγάει να «σπάσει» ο Σέρχιο Αγουέρο; Θα συνεχίσει την καλή της πορεία η Μπέρλνι; Τι «τρέχει» στο «Σεντ Μέρις»; Αυτά και άλλα πολλά, σε μία αγωνιστική γεμάτη όμορφες λεπτομέρειες και μυστικά.



Τα «κλειδιά» των αγώνων της 29ης ημέρας στην Πρέμιερ Λιγκ

Παίρνοντας τους αγώνες από την αρχή και αναλύοντάς τους έναν έναν, αντιλαμβάνεται κανείς πως κάθε ένα από τα ματς του Σαββατοκύριακου, κρύβουν και κάποιες ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες.

Λίβερπουλ – Μπόρνμουθ

Η επίδοξη πρωταθλήτρια Αγγλίας, έχει την ευκαιρία το μεσημέρι του Σαββάτου απέναντι στα «κεράσια», να γίνει μόλις ο δεύτερος σύλλογος του Νησιού, που νικά με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά σε έξι διαδοχικές αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων. Η μόνη που το έχει κατορθώσει, είναι η Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στη Γουλβς. Μάλιστα δύο φορές, τα μακρινά 1902 και 1905.

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ

Στις δώδεκα από τις δεκαέξι τελευταίες συναντήσεις τους, οι «κανονιέρηδες» έχουν σκοράρει τουλάχιστον τρεις φορές. Οι αρμάδα του Αρτέτα, φαίνεται να έχει το «πρώτο χέρι» στην σημερινή αναμέτρηση βάση κυρίως της παράδοσης, καθώς τις τρεις ύστατες φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στο «Έμιρειτς», η Άρσεναλ βρήκε δίχτυα τουλάχιστον τρεις φορές.

Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ

Η φιλοξενούμενη Γουότφορντ, παραμένει αήττητη στα πέντε τελευταία ματς εναντίον της Κρίσταλ Πάλας, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, μετρώντας τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι «σφήκες», γνώρισαν την ήττα για τελευταία φορά από τους Λονδρέζους, τον Δεκέμβριο του 2017 στο «Σέλχουρστ Παρκ».

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Νόριτς

Τι θα παίξει σημαντικότερο ρόλο στην αναμέτρηση ανάμεσα στις «λεπίδες» και τα «καναρίνια»; Η εμπειρία των ικανών παικτών της Σέφιλντ ή ο ενθουσιασμός των νεαρών ποδοσφαιριστών της Νόριτς; Η ουραγός της βαθμολογικής κατάταξης της Πρέμιερ Λιγκ, είναι η ομάδα, που έχει δώσει περισσότερα λεπτά συμμετοχής(7.026) σε παίκτες ηλικίας κάτω των 21 ετών αυτή τη σεζόν.

Σαουθάμπτον – Νιούκαστλ

Ο προπονητής των «καρακάξων», Στιβ Μπρους, στοχεύει στην πρώτη του νίκη στο «Σεντ Μέρις», στην έβδομη απόπειρά του. Στις έξι τελευταίες του επισκέψεις, έφυγε με τον βαθμό τις δύο, ενώ τις υπόλοιπες τέσσερις ηττήθηκε.

Γουλβς – Μπράιτον

Το τρίτο συνεχόμενο τρίποντό τους ψάχνουν οι «λύκοι», κάτι που κατόρθωσαν για τελευταία φορά, τον Μάιο του 2019. Στις δύο προηγούμενες νίκες τους, ευτύχησαν να σκοράρουν έξι φορές, όσες, σε επτά ματς πριν από τα επιτυχή αποτελέσματά τους.

Μπέρνλι – Τότεναμ

Το 100ο τους ραντεβού στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος θα δώσουν αυτή την αγωνιστική, οι «κλάρετς» και τα «σπιρούνια». Με μια γρήγορη ματιά, αντιλαμβάνεται εύκολα κάνεις, πως επρόκειτο για ένα αρκετά αμφίρροπο ζευγάρι, καθώς από τη μία, η γηπεδούχος Μπέρνλι μετρά 36 νίκες, ενώ από την άλλη, η φιλοξενούμενη Τότεναμ 39.

Τσέλσι – Έβερτον

Την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που «πληγώνει» πάνω από δύο φορές τους «μπλε», έχει ο επιθετικός των «ζαχαρωτών», Ριτσάρλισον. Ο ταλαντούχος στράικερ, έχει συμμετοχή σε τρία γκολ, στις πέντε τελευταίες συναντήσεις της Έβερτον με την Τσέλσι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι

Την καλή του παράδοση στα ντέρμπι του «Μάντσεστερ» θα επιδιώξει να συνεχίσει ο επιθετικός των «πολιτών», Σέρχιο Αγουέρο. Το «όπλο» της Μάντσεστερ Σίτι, αποτελεί τον τέταρτο καλύτερο σκόρερ ανεξαρτήτως διοργάνωσης στους αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς έχει εκτελέσει τον εκάστοτε πορτιέρε των «κόκκινων διαβόλων», εννέα φορές. Επιπλέον, ο Αργεντίνος, έχει σκοράρει τέσσερις φορές στο «Ολντ Τράφορντ» στα πλαίσια της Πρέμιερ Λιγκ, πίσω μόνο από τον Στίβεν Τζέραρντ, που έχει πέντε γκολ.

Λέστερ – Άστον Βίλα

Ο επιθετικός των «αλεπούδων», Κελέτσι Ιχεανάτσο, σε περίπτωση που σκοράρει το βράδυ της Δευτέρας, θα γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης που καταφέρνει να βρει δίχτυα σε τέσσερα ματς την ίδια χρονιά απέναντι στον ίδιο σύλλογο. Εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και τις τρεις φορές που αντιμετώπισε φέτος την Άστον Βίλα. Στην κορυφή της κατάταξης αυτού του τομέα, βρίσκεται ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος το κατάφερε απέναντι στη Γουέστ Χαμ τη σεζόν 2014-15.