Η UEFA βγαίνει στην κόντρα με... καλοκαιρινό Τσάμπιονς Λιγκ!

Προκειμένου να έχει κάτι για να προκαλέσει ανταγωνισμό στο ανανεωμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2021 από τη FIFA, η UEFA φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει κάτι... αρκετά πιο επίσημο από το International Champions Cup μέσα στο καλοκαίρι και να φτιάξει ένα νέο Τσάμπιονς Λιγκ για τους θερινούς μήνες! 



Η UEFA βγαίνει στην κόντρα με... καλοκαιρινό Τσάμπιονς Λιγκ!

Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ η Daily Mail, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θέλει τη συνεισφορά όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ για να παρουσιάσει κάτι που δεν θ' αφήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων να «παίξει» μόνο του μέσα στο καλοκαίρι του 2021. 

Οι σκέψεις αφορούν την επέκταση του ήδη υπάρχοντος ICC και τη δημιουργία ενός επίσημου τουρνουά υψηλού ανταγωνιστικού επιπέδου που θα θυμίζει Τσάμπιονς Λιγκ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το οικονομικό σκέλος και τα έσοδα για τις ευρωπαϊκές ομάδες. 

Η FIFA, ήδη γνωρίζει πως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2021 στη Σανγκάη και σε αυτό το σενάριο στην UEFA προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις δικές του κινήσεις ώστε η κόντρα των Ομοσπονδιών να συνεχιστεί δίχως σταματημό...

Κώστας Ζάλιαρης