Τσάμπιονσιπ: «Σφαγή» για τα εισιτήρια της ανόδου

Το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ βρίσκεται 12 στροφές πριν το τέλος και για μια ακόμη χρονιά κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του. Δεν είναι λίγες οι ομάδες που διεκδικούν ένα από τα δύο «χρυσά» εισιτήρια που οδηγούν στην απευθείας άνοδο για την Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμα περισσότερες είναι όμως αυτές που θα παλέψουν να μπουν στα πλέι-οφ ανόδου.



Τσάμπιονσιπ: «Σφαγή» για τα εισιτήρια της ανόδου

Τα ηνία της κούρσας κρατάει η Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον με 66 βαθμούς. Υπό τις οδηγίες του Σλάβεν Μπίλιτς κι έχοντας μια πολύ ποιοτική ομάδα η οποία θα στεκόταν αξιοπρεπώς στη Πρέμιερ Λιγκ, φαίνεται πως οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα ολοταχώς προς τα μεγάλα σαλόνια. Στις εναπομείναντες αγωνιστικές το πρόγραμμα της ομάδας δεν είναι και τόσο δύσκολο εκτός αν αποφασίσει να «αυτοκτονήσει».

Το δεύτερο πολυπόθητο εισιτήριο κρατάει με νύχια και με δόντια η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα. Η ομάδα που πέρυσι έχασε τελευταία στιγμή την απευθείας άνοδο κι αποκλείστηκε στα πλει-οφ, δε θέλει να επαναλάβει το ίδιο λάθος αν κι η πτωτική της πορεία ξυπνάει δυσάρεστες αναμνήσεις στους φίλους της ομάδας. Με 62 βαθμούς κι έχοντας μπροστάρη τον  Πάτρικ Μπάμφορντ, των 12 τερμάτων, το όνειρο της επιστροφής στη Πρέμιερ για μια ιστορική ομάδα απέχει μόλις 12 αγωνιστικές.

Τρίτη αλλά σε απόσταση βολής είναι η Φούλαμ του Σκοτ Πάρκερ με 57 βαθμούς. Μια ομάδα που έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια ώστε να επιστρέψει ταχύτερα στην μεγάλη κατηγορία. Ως τώρα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα όμως με το βαρύ πυροβολικό, τον Αλεξάντερ Μίτροβιτς και τα 22 τέρματα του διατηρείτε στις πρώτες θέσεις. Πολλά θα κριθούν στις 18 Μαρτίου όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λιντς, εκτός έδρας, σ' ένα ματς ζωής και θανάτου.

Στους 56 βαθμούς βρίσκεται η Μπρέντφορντ όπου αγωνίζεται ο Νίκος Καρέλης (είναι τραυματίας αυτή τη περίοδο) κι έχει προπονητή τον Τόμας Φράνκ. Μια άκρως επιθετική ομάδα που καμία εκ των υπόλοιπων δε πρέπει να την αμφισβητήσει διότι θα βρεθεί προ εκπλήξεως. Τα νούμερα των επιθετικών της ζαλίζουν και συνιστούν προσοχή. Ολλίε Γουότκινγκς 21 γκολ, Μπραιν Μπεούμο 12 γκολ, Σαίντ Μπενραχμά 10 γκολ. Επίσης φαίνεται πως έχει το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα από τις περισσότερες ομάδες, καθώς τα θεωρητικά δύσκολα παιχνίδια τα έχει εντός έδρας. Η τέταρτη θέση που βρίσκεται της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει για οτιδήποτε.

Εντός πλέι-οφ και στην πέμπτη θέση είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ επίσης με 56 βαθμούς. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Λιούις Γκράμπαν με 16 γκολ που υπό τις οδηγίες του Σάμπρι Λαμουσί, ο 32χρονος επιθετικός φαίνεται πως περνάει δεύτερη νιότη. Δυνατό σημείο της Νότιγχαμ είναι η σκληρή άμυνα κι η σταθερή ανοδική πορεία. Μένει να δούμε αν αντέξει 12 αγωνιστικές ακόμη ώστε να την κρίνουμε και στα μπαράζ ανόδου .

Η ομάδα που συμπληρώνει την 6αδα κι αν τερματίσει έτσι θα μονομαχήσει στα πλέι-οφ για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι η Πρέστον επίσης με 56 βαθμούς. Είναι η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης όπου με τον Άλεξ Νέιλ στο τιμόνι πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Χωρίς να έχει κάποιο παίκτη να ξεχωρίζει αλλά με ομαδική δουλειά, καλείται στις εναπομείναντες αγωνιστικές να αποδείξει πως μπορεί το κάτι παραπάνω.

Εκτός των ευνοϊκών θέσεων αλλά στους 53 βαθμούς είναι η Μπρίστολ Σίτυ. Ο Λι Τζόνσον είχε όλη τη σεζόν να διαχειριστεί ένα ρόστερ που βασίζεται σε αρκετούς δανεικούς αλλά αντιμετώπισε κι εξακολουθεί ν' αντιμετωπίζει πολλούς τραυματισμούς. Ως τώρα τα έχει πάει πολύ καλά, έχει την ομάδα στην 7η θέση και σε απόσταση αναπνοής από τα μπαράζ.

Ακολουθούν με 51 βαθμούς αμφότερες η Μπλάκμπερν με την Σουόνσι στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα. Είναι ποιοτικές ομάδες που μπορούν άνετα να πετάξουν κάποια από τις παραπάνω εκτός και να πάρουν αυτές μια εκ των πολυπόθητων θέσεων. Ειδικά η Σουόνσι διαθέτει μια γκάμα έμπειρων παικτών όπως ο Αντρέ Αγιού  ο οποίος μετράει ως τώρα 11 γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως απέκτησε δανεικό τον 19χρονο Ρίαν Μπρούστερ από τη Λίβερπουλ, ο οποίος έχει σημειώσει κιόλας 3 τέρματα.

Μάρκος Βούρβαχης