Παλιά του τέχνη κόσκινο!

Με τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να κάνει αυτό που ξέρει καλά, να σκοράρει, η Άρσεναλ πήρε σημαντική νίκη με σκορ 3-2 απέναντι στην Έβερτον που της έβαλε πολύ δύσκολα με γκολ στην αρχή και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Έπιασε τον Τζέιμι Βάρντι στην κορυφή της λίστας των σκόρερς με 17 ο Γκαμπονέζος, που κρατάει σχεδόν μόνος του κοντά στην εξάδα τους «κανονιέρηδες».



Παλιά του τέχνη κόσκινο!

Υπερβολικό το σχεδόν μόνος του, με τον «Όμπα» ναι μεν να σκοράρει ακατάπαυστα στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά τους παίκτες του Μικέλ Αρτέτα να κάνουν ένα καλό παιχνίδι συνολικά, πέρα από τις γνωστές ανορθογραφίες στην άμυνα. Ξεπερνώντας το σοκ του εις βάρος τους γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, με τον Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν να πιάνει πανέμορφο γυριστό, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του ματς στα χέρια τους και λίγο αργότερα έφτασαν στην ανατροπή.

Ο Μπουκάγιο Σάκα ότι είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας τραυματισμού στο χέρι για τον Σιντ Κολάσινατς, με τον νεαρό να βγάζει συστημένη σέντρα στον Έντι Νκετία, που με ωραίο τελείωμα στην κίνηση έκανε το 1-1, πριν αναλάβει δράση ο Ομπαμεγιάνγκ πιστώνοντας την ασίστ στον Νταβίντ Λουίς με ένα τελείωμα που θύμισε πολύ τον Τιερί Ανρί. Εκεί που φαινόταν πως οι δύο πλευρές θα πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-1, μια φάση διαρκείας στα καρέ της Άρσεναλ κατέληξε σε ένα ανεπαίσθητο τσιμπιματάκι του Ριτσάρλισον που έστειλε την μπάλα κάτω από τον Μπερντ Λένο και στα δίχτυα των «κανονιέρηδων».

Τους πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα ο Ομπαμεγιάνγκ, με τον Πεπέ να βρίσκει τον συμπαίκτη του κι εκείνος να αποκαθιστά με το κεφάλι την τάξη -βάσει των όσων είχαμε δει μέχρι εκείνο το σημείο. Στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Αρτέτα δεν είχαν πρόβλημα να διαχειριστούν τον ρυθμό, παρά τα κενά πίσω που οδηγούσαν σε μερικές φάσεις, με τον Λένο να αποδεικνύεται απροσπέραστος και την άμυνα έστω και την τελευταία στιγμή να εξουδετερώνει τους κινδύνους. Στο τέλος πίεσαν πάρα πολύ οι φιλοξενούμενοι, αλλά δεν μπόρεσαν να το χαλάσουν στην Άρσεναλ, που πανηγύρισε με τον κόσμο της την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στην Πρέμιερ Λιγκ, για να ανέβει στους 37 βαθμούς, όσους έχει και η Μπέρνλι. Στο τρίποντο από την συμπολίτισσα Τότεναμ και την 6η θέση, στην 11η υποχώρησε η Έβερτον με 36 βαθμούς.