«Βολές» Σούνες για τον Οζίλ

Ο Μεσούτ Οζίλ μπορεί πρόσφατα να επέστρεψε στα γκολ έπειτα από 10 μήνες και να δείχνει έτοιμος για το restart, αλλά ο σχολιαστής της αγγλικής τηλεόρασης και «θρύλος» της Λίβερπουλ, Γκρέιαμ Σούνες έχει διαφορετική άποψη για την αξία του Γερμανού.  



«Βολές» Σούνες για τον Οζίλ

Η Άρσεναλ βρίσκεται στον Πειραιά για την πρώτη αναμέτρηση των «32» του Europa League με τον Ολυμπιακό (20/02, 22:00), με την ψυχολογία της να βρίσκεται στα ύψη έπειτα από την επιβλητική νίκη εναντίον της Νιουκάστλ (4-0).

Στα ύψη θα βρίσκεται και η ψυχολογία του Μεσούτ Οζίλ, ενός ποδοσφαιριστή που έχει καθοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, αλλά απέναντι στην Νιουκάστλ απέδειξε ότι… είναι εδώ.

Διαφορετική άποψη έχει όμως ο «θρύλος» της Λίβερπουλ, Γκρέιαμ Σούνες, με τον 66χρονο σχολιαστή του Sky Sports να ασκεί δριμεία κριτική προς τον Γερμανό.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Μεσούτ Οζίλ, όπως δείχνουν τα στατιστικά, ήταν ο δεύτερος σε χιλιόμετρα στο παιχνίδι με την Νιουκάστλ, καλύπτοντας συνολικά 6,67 χιλιόμετρα απέναντι στις «καρακάξες».

Ο Γερμανός άσος μάλιστα, ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για το Europa League, πέτυχε το πρώτο του γκολ (το τρίτο του παιχνιδιού με την Νιουκάστλ) τη φετινή σεζόν με τους «κανονιέρηδες», έπειτα από τον Απρίλιο του 2019.

Διαφορετική άποψη, όμως, φαίνεται πως ο έχει ο Γκρέιαμ Σούνες, παλαίμαχος άσος των Τότεναμ και Λίβερπουλ μεταξύ άλλων, για τον οποίο τόνισε ότι δεν προσπαθεί αρκετά στον αγωνιστικό χώρο, παρουσιάζοντας έλλειψη διάθεσης.

Μιλώντας στο Sky Sports μετά τον αγώνα των «κανονιέρηδων» με την Νιουκάστλ τόνισε: «Ο Οζίλ κρατάει μπάλα, κάνει αρκετές πάσες, αλλά δεν βάζει τα πόδια του στη φωτιά. Κάνει τη βρώμικη δουλειά; Όχι. Όπως κάνει πάντα».

Τα στατιστικά του αγώνα με την Νιουκάστλ, όμως, δείχνουν ότι ο μόνος που έτρεξε περισσότερο από τον Γερμανό στο χτεσινό παιχνίδι ήταν ο Γκρανίτ Τζάκα (6,67 χιλιόμετρα), ενώ έκανε και τέσσερα σπριντ.

Την ίδια ώρα ο Ελβετός χαφ που κινείται στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όπως και ο Ντάνι Θεμπάγιος έκαναν λιγότερα σπριντ από εκείνον

Η κριτική προς τον Οζίλ πάντως δεν σταματάει εκεί, με τον Σούνες να προσθέτει: «Ένας παίκτης με την ποιότητά του, δεν δικαιολογείται να έχει πετύχει ένα γκολ σε 10 μήνες.

Θα έπρεπε να κάνει περισσότερη αυτοκριτική και να έχει διαφορετική συμπεριφορά όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα γι’ αυτόν. Αν ο Οζίλ είχε διαφορετική νοοτροπία, ίσως να παρέμενε ακόμα στη Ρεάλ Μαδρίτης».

Βαγγέλης Ντάκος