Κρίθηκε στην αποτελεσματικότητα της Άρσεναλ και τα λάθη της Νιούκαστλ

Νίκη με ευρύ σκορ (3-0) πήρε απέναντι στη Νιούκαστλ η Άρσεναλ, που ήταν άκρως αποτελεσματική στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει μέχρι το τελικό 4-0 και ενώ οι φιλοξενούμενοι έβαλαν δύσκολα τόσο στο πρώτο μέρος όσο και μετά τα δύο πρώτα, απανωτά, γκολ της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα.



Κρίθηκε στην αποτελεσματικότητα της Άρσεναλ και τα λάθη της Νιούκαστλ

Ένα γκολ ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ένα ο Νικολά Πεπέ, το παρθενικό του Μεσούτ Εζίλ στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ και ακόμη ένα του Αλεξάντρ Λακαζέτ στις καθυστερήσεις που ήρθε να συμπληρώσει το καρέ ήταν αρκετά για τους Λονδρέζους ώστε να τους χαρίσουν το τρίποντο και να τους στείλουν με άλλη ψυχολογία πάνω στον Ολυμπιακό για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «32» του Europa League.

Αν το άξιζαν οι γηπεδούχοι, το άξιζαν γιατί εκμεταλλεύτηκαν της ολέθριες αδράνειες της αντίπαλης άμυνας και όχι γιατί έπιασαν τρομερά στάνταρντς απόδοσης, με τον Στιβ Μπρους να έχει παρατάξει μια καλά διαβασμένη ομάδα η οποία μάλιστα ήταν και αρκετά απειλητική προς την εστία. Φάνηκε και στο τέλος πόσο το χάρηκαν οι παίκτες του Αρτέτα, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στις καθυστερήσεις και άπαντες να συγχαίρουν τον Λακαζέτ για να του φτιάξουν και την ψυχολογία.

Τελειώς διαφορετικά τα δύο ημίχρονα, με τη Νιούκαστλ να ρίχνει διακόπτες βλέποντας το σκορ να ξεφεύγει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα (55', 57') με τον Πεπέ να τροφοδοτεί αρχικά τον Ομπαμεγιάνγκ και στην συνέχεια να είναι αυτός που πίστωσε την ασίστ στον Σέκα. Πήγαν να βρουν μια αναλαμπή οι «καρακάξες», ωστόσο η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι και σταμάτησε στα δοκάρια του Λένο μετά από δυνατό σουτ του Σεντ-Μαξιμάν, φάση που επί της ουσίας ήταν και η τελευταία που θύμιζε πως έπαιζαν δύο και όχι μία ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Στην δεκάδα η Άρσεναλ με 34 βαθμούς, έξι πίσω από την πεντάδα, ενώ όσον αφορά τη Νιούκαστλ παρέμεινε επτά βαθμούς πάνω από την τελευταία τριάδα που υποβιβάζει.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Λουίς, Σάκα, Θεμπάγιος (82’ Τορέιρα), Τζάκα, Πεπέ, Εζίλ (90’ Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ, Νκετία (85’ Λακαζέτ)

Νιοούκαστλ: Ντουμπράβκα, Λαζάρο (74’ Χέιντεν), Φερνάντες (75’ Ρίτσι), Λασέλ, Κλαρκ (83’ Σέαρ), Ρόουζ, Αλμιρόν, Μπενταλέμπ, Λόνγκσταφ, Σεντ-Μαξιμέν, Ζοέλιντον