Την ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, ο Πογκμπά θα έχει πάντοτε τον δικό του μαχητή...

Ο Πολ Πογκμπά έχει τη τεράστια χαρά να αποκαλεί φίλο του, έναν νεαρό που πλέον βρίσκεται στην κ15 της Γιουβέντους. Ο Μπράιαν Ντοντιέν, είχε τον Γάλλο χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλευρό του καθ' όλη τη διάρκεια της μάχης που έδωσε με την αρρώστια και ο Παγκόσμιος Κυπελλούχος του 2018 είναι από εκείνους που δεν ξεχνούν την ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου...



Την ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, ο Πογκμπά θα έχει πάντοτε τον δικό του μαχητή...

Ζωή! Το σημαντικότερο αγαθό. 15 Φεβρουαρίου, ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά. Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου. Πολλά γιατί πίσω απΆ αυτό. Γιατί κάθε παιδί που νοσεί να μην του δίνεται η ευκαιρία για να ζήσει;

Στην Ευρώπη ζουν περίπου 500.000 ενήλικοι που τους χτύπησε αυτή η ασθένεια την πόρτα. Το 80% που νόσησαν ειδικότερα στις ανεπτυγμένες χώρες, ανάρρωσαν. Κάποια παιδιά, όταν ήρθαν αντιμέτωπα με την ασθένεια, βρήκαν την δύναμη να κλείσουν δυνατά την πόρτα και να βγουν νικητές!

Μία τέτοια πόρτα έκλεισε και έχει αφήσει πίσω του ο 15χρονος, πλέον, Μπράιαν Ντοντιέν.

Περίπου πριν από 4 χρόνια ο μικρός Μπράιαν είχε διαγνωσθεί με καρκίνο. Το αγαπημένο του άθλημα είναι και θα είναι το ποδόσφαιρο και ένα από τα είδωλα του, ο Πολ Πογμπά τον είχε επισκεφθεί άπειρες φορές αλλά και του αφιέρωνε συνεχώς γκολ, δείχνοντας έμπρακτα πως είναι μαζί του σε αυτό τον Γολγοθά που είχε να ανέβει.

Έναν Γολγοθά που σίγουρα δεν θα ήταν εύκολος, αλλά τον ανέβηκε! Τον ανέβηκε και μάλιστα ο χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νιώθει περηφάνεια, συγκίνηση και έμπνευση γιΆ αυτόν και πολλούς άλλους, για τον μικρό του φίλο, που πλέον χαίρει άκρας υγείας και επέστρεψε στην μεγάλη του αγάπη. Αυτή του ποδοσφαίρου, αφού αγωνίζεται με την Κ15 της Γιουβέντους!

Οι περισσότεροι νομίζουμε πως εκτιμούμε τη ζωή και το πόσο γενναιόδωρα μας δόθηκε. Υπάρχουν μάλιστα φορές που νομίζουμε ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο για να την αξιοποιήσουμε σωστά ή τουλάχιστον προσπαθούμε να πείσουμε εμάς ότι το κάνουμε.

Το σημαντικότερο είναι να πως ανεξάρτητα από το τί βρίσκεται στο παρελθόν μας, μπορούμε να ξεπεράσουμε την σκοτεινή πλευρά και να βρεθούμε σΆ ένα πιο φωτεινό κόσμο. Εξάλλου, στον πιο σκοτεινό ουρανό βλέπουμε τα πιο φωτεινά αστέρια!

Νίκος Μαστρογιαννόπουλος