Φέτος... νάδα

Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε και το δεύτερο φετινό παιχνίδι ανάμεσα σε Γουλβς και Λέστερ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και στο «Μολινό». Αυτή που σίγουρα το μετανιώνει είναι η γηπεδούχος, που έπαιζε ώρα με παίκτη παραπάνω αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.



Φέτος... νάδα

Κλασικό 0-0 δεν το λες, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι άδικο.

Αφού την μία φορά στην οποία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα παρενέβη ο VAR και ακύρωσε το γκολ της Γουλβς για μια... φτέρνα οφσάιντ, το πρώτο ματς της αγωνιστικής στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δεν έμελλε να έχει θέαμα. Είχε ωστόσο μεγάλη ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα και αυτοθυσία από τους ποδοσφαιριστές, με αποκορύφωμα αυτήν που έδειξαν οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς έχοντας μείνει με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Τσουντχάρι με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 26 λεπτά (αποβλήθηκε στο 76’).

Μέχρι εκείνο το σημείο είχαμε δει ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές ευκαιρίες, αλλά με την φάση του γκολ για την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, που πανηγύρισε το 1-0 αλλά σταμάτησε απότομα μετά την υπόδειξη του VAR και τον καταλογισμό της από τον Μάικ Ντιν. Γενικά ο Άγγλος ρέφερι και οι συνάδελφοί του εκνεύρισαν την εξέδρα, μιας και έδειχναν σε αρκετές φάσεις να έχουν χάσει την αναμέτρηση. Στο δεύτερο η Λέστερ παρουσιάστηκε ανεβασμένη και για πολλή ώρα έμοιαζε το φαβορί για να σκοράρει. Η Γουλβς από την μεριά της διαχειρίστηκε καλά το κακό της διάστημα και σταδιακά άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση, για να πάρει πλήρως τα ηνία μετά την κόκκινη.

Πάλευε πολύ ο Βάρντι μπροστά αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του κάθε φορά που έφτανε σε αυτόν η μπάλα, συνήθως από κάποια απομάκρυνση της άμυνας στην έντονη πίεση των «λύκων». Έκανε αλλαγές ο Νούνο, έδωσε επιθετική ώθηση στο σύνολό του αλλά τίποτα, νάδα, που λένε. Ούτε όταν ο Ανταμά ζάλισε τους αμυντικούς της Λέστερ και σούταρε στην αριστερή γωνία του Κάσπερ Σμάιχελ που έδιωξε, ούτε με την κεφαλιά του Ραούλ Χιμένες από καλοχτυπημένο κόρνερ.

Έτσι όπως πήγαν τα πράγματα, μια χαρά και ο βαθμός για την Λέστερ, που παραμένει τρίτη με εννέα πλέον βαθμούς διαφορά από την Τσέλσι και έναν πίσω από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι που έχει και ματς λιγότερο. Όσον αφορά την χαμένη της υπόθεσης, την Γουλβς, ανέβηκε μόλις στους 36 και δεν μπόρεσε να ασκήσει ιδιαίτερη πίεση σε Τότεναμ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που αντιστοίχως την περνούν με δύο και τρεις βαθμούς.

Γιώργος Σιάφας