Το άξιζε και το πήρε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Ξανά στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με ένα παιχνίδι περισσότερο από την Τότεναμ ανέβηκε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που άξιζε το τρίποντο κόντρα στην Μπόρνμουθ και το πήρε, κάνοντας μάλιστα ανατροπή για το τελικό 2-1.



Το άξιζε και το πήρε η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Όσο είχαμε παιχνίδι από την πλευρά της Μπόρνμουθ τα πράγματα παρέμεναν πολύ ρευστά για την ομάδα του Κρις Γουάιλντερ στο «Μπράμαλ Λέιν», με τους φιλοξενούμενους να αξίζουν το προβάδισμα που πήραν στο 13ο λεπτό με τον Κάλουμ Γουίλσον να παίρνει το ριμπάουντ από προσπάθεια του Χάρι Γουίλσον και να κάνει το 0-1 παγώνοντας την εξέδρα.

Το γκολ ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να ελέγχουν τον ρυθμό του, αν και από την πλευρά τους τα «κεράσια» δεν επέτρεπαν την δημιουργία ρηγμάτων στην άμυνά τους. Μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους η πλάστιγγα έγερνε για την Μπόρνμουθ, αλλά η πίεση που της ασκήθηκε από εκείνο το σημείο και μετά είχε ως κατάληξη το 1-1, που ήρθε με παρόμοιο τρόπο με το πρώτο γκολ, μιας και η προσπάθεια του Τζον Ίγκαν μπλοκαρίστηκε και η μπάλα έπεσε στα πόδια του Μπίλι Σαρπ και από εκεί κατέληξε με δύναμη στα δίχτυα.

Καλύτερες και στο δεύτερο ημίχρονο οι «λεπίδες», με τους ταξιδιώτες να αποσκοπούν κυρίως στο να κρατήσουν τον βαθμό και ενδεχομένως να πάρουν κάτι περισσότερο από το ματς εάν το ευνοούσαν οι συνθήκες. Η κατάληξη έμοιζε δίκαιη, με τους γηπεδούχους να μετουσιώνουν την υπεροχή τους στο πρώτο προβάδισμά τους στον αγώνα, με τον Τζον Λάντστραμ να κάνει το 2-1 και να... ξεσηκώνει χαμό στην κερκίδα. Με τη νίκη της αυτή, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ άφησε δύο βαθμούς πίσω της την Τότεναμ, ενώ τόση είναι η διαφορά της από την τέταρτη Τσέλσι. Βεβαίως, αμφότερες οι Λονδρέζες έχουν από ένα ματς λιγότερο.

Την πρώτη του αναμέτρηση στην Πρέμιερ Λιγκ βίωσε ο Πάνος Ρέτσος, ο οποίος ήταν στην αποστολή των νικητών αν και δεν χρησιμοποιήθηκε από τον κόουτς Γουάιλντερ.

Οι συνθέσεις:

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Χέντερσον, Μπάλντοκ, Στίβενς, Φλεκ, Ο’Κόνελ, Μπάσαμ, ΜακΜπέρνι, Σαρπ (74' Μουσέ), Ίγκαν, Νόργουντ, Μπέρτζι (61' Λάντστραμ)

Μπόρνμουθ: Ράμσντεϊλ, Σμιθ, Φράνσις, Ακέ, Ρίκο, Γκόσλινγκ, Σέρμαν (88' Σολάνκε), Μπίλινγκ, Χ. Γουίλσον (72' Γουίλσον), Φρέιζερ (86' Στάνισλας)