Η κόντρα Μέσι-Αμπιντάλ επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο μεταγραφής στη Σίτι…

Ο «εμφύλιος» ανάμεσα σε Λιονέλ Μέσι και Έρικ Αμπιντάλ έχει φέρει αναστάτωση στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα αλλά σύμφωνα με πηγές του «ESPN», τις εξελίξεις παρακολουθούν προσεκτικά και οι «πολίτες»…



Η κόντρα Μέσι-Αμπιντάλ επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο μεταγραφής στη Σίτι…

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ…

Η αφετηρία της διαμάχης καταγράφεται στην πρόσφατη τοποθέτηση του Έρικ Αμπιντάλ, ο οποίος ανέλαβε ρόλο αθλητικού διευθυντή στους «μπλαουγκράνα» και μίλησε για ποδοσφαιριστές που δεν κατέβαλαν την απαραίτητη προσπάθεια κατά τη διάρκεια των ημερών του Ερνέστο Βαλβέρδε στην ομάδα:  «Υπήρχαν παίκτες που δεν ήταν ευχαριστημένοι με τον Βαλβέρδε και δεν δούλευαν όσο έπρεπε» δήλωσε ο Γάλλος στην «Sport».

Η απάντηση του Μέσι υπήρξε άμεση: «Πραγματικά δεν μου αρέσουν αυτές οι συζητήσεις. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το ρόλο που έχει αναλάβει αλλά από την πλευρά μας, γνωρίζουμε και παραδεχόμαστε πως τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει…»

Τελευταίος χρονικά έρχεται ο νυν τεχνικός των Καταλανών. Ο Σετιέν κλήθηκε να πάρει θέση αλλά δεν το έπραξε, τονίζοντας πως δεν είναι πατέρας κανενός! Μερικοί εξέλαβαν τη συγκεκριμένη αντίδραση ως «άδειασμα» στον Μέσι, κάτι που ίσως δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν…

Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

Αν κάποιος σύλλογος έχει «φλερτάρει» πραγματικά με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια, αυτός δεν είναι άλλος από την Μάντσεστερ Σίτι.

Τα δισεκατομμύρια των Αράβων αλλά και η παρουσία του Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Έμιρεϊτς» αποτελούν έναν συνδυασμό που δύσκολα μπορεί να βρει αλλού ο «Μεσσίας», σε περίπτωση που αποφασίσει να αποχαιρετήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το «Καμπ Νου», επηρεασμένος από την πτωτική πορεία της ομάδας αλλά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του «ESPN», η μεταγραφή του αιώνα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι, χωρίς η Μπαρτσελόνα να λάβει ούτε ευρώ!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η «ΔΟΥΛΕΙΑ»… ΤΣΑΜΠΑ;

Το συμβόλαιο του Μέσι με την Μπαρτσελόνα εκπνέει το καλοκαίρι του 2021 αλλά το «ESPN» αναφέρει πως υπάρχει όρος στη συνεργασία που επιτρέπει στον Αργεντινό να… την κάνει τσάμπα (!) το 2020. Απαραίτητη προϋπόθεση; Ο ίδιος να γνωστοποιήσει επίσημα την επιθυμία φυγής του στη διοίκηση των πρωταθλητών Ισπανίας μέχρι την τελευταία ημέρα του Μάη…

Το απίστευτο σενάριο «κρύβει» επίσης έναν όρο που θέλει την ομάδα που θα τον αποκτήσει να μην έχει τη δυνατότητα χρησιμοποίησής του σε αναμετρήσεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα για το Champions League την πρώτη σεζόν από την αποχώρησή του.

Δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει την ύπαρξη του εν λόγω «παραθύρου» στη σύμβαση του 32χρονου αστέρα αλλά σε περίπτωση επαλήθευσης των ανωτέρω, το ερχόμενο καλοκαίρι μοιάζει ως τελευταία και ανεπανάληπτη ευκαιρία των «citizens» για το μεγαλύτερο «μπαμ» στην ιστορία του αθλήματος…

Γιάννης Τζιουμακλής