Προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γουλβς έμειναν στο 0-0 στο «Ολντ Τράφορντ», αν και οι δύο ομάδες προσπάθησαν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο για να βρουν δίχτυα, χάνοντας τις αρκετά καλές στιγμές που δημιούργησαν αμφότερες. Μέτριος ο Μπρούνο Φερνάντες στο ντεμπούτο του για τους γηπεδούχους, μια ανάσα από το να σκοράρει στο δικό του ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ντάνιελ Ποντένσε.



Προσπάθησαν, αλλά απέτυχαν...

Ψάχνεις να βρεις να πεις κάτι για το πρώτο ημίχρονο και καταλήγεις πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Από την πλευρά της η Γιουνάιτεντ είχε την υπεροχή των κινήσεων με την υπέρ της κατοχή μπάλας αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να ξεπεράσει το μπλοκ των αμυντικών της Γουλβς, που στα δικά της επιθετικά καθήκοντα ήταν... απούσα μιας και δεν βρήκε ιδιαίτερες ευκαιρίες να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ σε όποια περίπτωση υπήρχε κάποια προοπτική, αυτή αντιμετωπιζόταν άμεσα από τους αμυνόμενους των γηπεδούχων.

Τρίτο παιχνίδι χωρίς συμμετοχή στο σκορ για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, η οποία δοκίμασε να φανεί πιο απειλητική μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, αλλά το μόνο που κατάφερνε ήταν να σουτάρει πάνω στον Ρούι Πατρίσιο και να βρει δύο τελικές... ξυστά από τα δοκάρια του Πορτογάλου. Μιλώντας για Πορτογάλους, ντεμπούτο με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» για τον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί άμεσα και να βοηθήσει στην δημιουργία ή την παραγωγή τελικών ενεργειών, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο Ντάνιελ Ποντένσε, που έδειξε να κινείται άνετα ανάμεσα στους χώρους και έφτασε μια ανάσα από το να πετύχει το πρώτο του γκολ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και κατά πάσα πιθανότητα να κρίνει το ματς. Ωστόσο οι αμυντικοί τον πρόλαβαν και του έκλεισαν τον εντός περιοχής διάδρομο.

Αν... πρέπει να αναδείξουμε νικητή εντυπώσεων, αυτή είναι η Γιουνάιτεντ, αλλά οι τελικές της δεν ήταν αρκετές για να δουν με άλλο μάτι το σύνολο του Σόλσκιερ, αποδοκιμάζοντας στο φινάλε για τη νέα αποτυχημένη προσπάθεια για νίκη. Βαθμολογικά, οι δύο ομάδες ανέβηκαν στους 35 βαθμούς με τον έναν που πήρε έκαστη, μένοντας πίσω από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κατά έναν βαθμό που «καπάρωσε» την πέμπτη θέση γι' αυτήν την αγωνιστική εφόσον δεν κάνει την έκπληξη η Τότεναμ και κερδίσει την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο, Φερνάντες, Φρεντ, Μάτα (88' Λίνγκαρντ), Τζέιμς (88' Νταλότ), Περέιρα (72' Γκρίνγουντ) , Μαρσιάλ

Γουλβς: Ρούι Πατρίσιο, Κόαντι, Μπολί, Σάις, Ντόχερτι, Μουτίνιο, Νέβες, Ότο, Τραορέ (76' Ποντένσε), Ζότα (70' Νέτο), Χιμένες (90' Ντεντόκερ)

Γιώργος Σιάφας