Στο +19 και δεν σταματάει... ούτε με αίτηση! (vid)

Η Λίβερπουλ έχει μάθει να είναι και κυνική τις νύχτες που δεν βγαίνουν πολλά πράγματα. Κάπως έτσι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου σε εξ αναβολής αναμέτρηση απέναντι στη Γουέστ Χαμ, έφτασε στο τελικό 2-0, στα 41 ματς δίχως ήττα στο πρωτάθλημα και στο +19 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι από τα τέλη Ιανουαρίου! Το σερί νικών έφτασε στις 15 στην Πρέμιερ Λιγκ και η ομάδα έχει πλέον επικρατήσει απέναντι και στις 19 αντιπάλους της σε μια σεζόν έπειτα από το 1896! Σαλάχ και Τσάμπερλεϊν τα γκολ.  



Στο +19 και δεν σταματάει... ούτε με αίτηση! (vid)

Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε μια ομάδα που μάλλον φυσιολογικά ήθελε να προστατεύσει όσο περισσότερο γινόταν τα μετόπισθεν και να στείλει μπάλες στην επίθεση με ταχύτητα και με την διάθεση που έβγαζε στο γήπεδο ο Ενγκακιά. Το μυστικό για τους «κόκκινους» ήταν πως ακόμα κι όταν έπρεπε ν' αμυνθούν στις ελάχιστες φορές που το έκαναν, ήταν ολόσωστοι στο τρανζίσιον και κάλυπταν γρήγορα τους χώρους. Στην πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς, ο Ρόμπερτσον στο 24ο λεπτό είδε τον Ντιόπ να διώχνει το πλασέ του που όμως δεν είχε πορεία προς την κενή εστία, με τον αμυντικό της Γουέστ Χαμ να κάνει το λάθος και ν' ανατρέπει τον Οριγκί στο 33'. Από την άσπρη βούλα ο Σαλάχ ευστόχησε για το 1-0 στο 35ο λεπτό.

Η Γουέστ Χαμ αποφάσισε ν' ανοιχτεί με την έναρξη του δευτέρου μέρους και αυτό το... πλήρωσε. Αν και ήταν πρώτη εκείνη που απείλησε με ένα γυριστό σουτ του Λαντσίνι στο 49ο λεπτό, δέχθηκε γκολ αμέσως από τη Λίβερπουλ που έβαλε πλέον πολύ γερές βάσεις για τη νίκη. Αν και ο Φαμπιάνσκι στο 50' αντέδρασε σωστά στο γυριστό σουτ του Φιρμίνο έπειτα από την κόντρα στη συνεργασία των Ρόμπερτσον και Σαλάχ, στο 52' η αντεπίθεση και η πάσα του Σαλάχ με το εξωτερικό φάλτσο έστειλε τον Τσάμπερλεϊν σε τετ-α-τετ για να κάνει το 2-0. Το παιχνίδι έγινε πολύ καλύτερο από τη στιγμή που τα «σφυριά» έπαιξαν περισσότερο και έκαναν τον Άλισον να αισθανθεί πίεση και ανησυχία στην εστία του. Στο 70' ο Ντέκλαν Ράις έστειλε ένα δυνατό σουτ πάνω στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα των πρωτοπόρων και ο Αλεξάντερ – Άρνολντ πήγε να... σκοτώσει τον γκολκίπερ του με το «ριμπάουντ» που ευτυχώς για εκείνον σταμάτησε στο δοκάρι! Το ίδιο έγινε και σε εξαιρετικό σουτ του Σαλάχ εν στάσει από πάσα του Βαϊνάλντουμ στα όρια της περιοχής και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Άλισον στο 85' να διώχνει εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Ράις και τη Λίβερπουλ να φτάνει στο +19 από τη δεύτερη Σίτι, από τέλη Γενάρη!

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Ενγκακιά, Ντιόπ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Μαζουάκου, Σνόντγκρας, Ράις, Νομπλ, Λαντσίνι (69' Φορνάλς), Αλέ

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ (77' Κεϊτά), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Τσάμπερλεϊν (85' Τζόουνς), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Οριγκί (69' Φαμπίνιο)

Κώστας Ζάλιαρης