Άνετη πρόκριση η Σίτι με «κατοστάρα» για έβδομη σερί χρονιά…

Με σκορ 4-0 επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι της Φούλαμ στο «Έτιχαντ» για τον 4ο γύρο του FA Cup. Με δέκα παίκτες από το 6ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Τιμ Ριμ. Γκουντογκάν (πεν. 8’), Μπερνάρντο Σίλβα (19’) και Γκαμπριέλ Ζεσούς (72’, 76’) τα τέρματα για τους «πολίτες».



Άνετη πρόκριση η Σίτι με «κατοστάρα» για έβδομη σερί χρονιά…

Με το σημερινό αποτέλεσμα η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε η πρώτη από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που «έσπασε» φέτος το φράγμα τα 100 γκολ, συνεχίζοντας το σερί που την θέλει να πιάνει τον συγκεκριμένο αριθμό για έβδομη διαδοχική χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ρεκόρ κρατά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία σημείωνε πάνω από 100 γκολ για εννέα συναπτά έτη από τη σεζόν 2004-05 μέχρι και το 2012-13.

Στα του ματς, η Σίτι άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκουντογκάν. Στην παράβαση υπέπεσε ο Ριμ Ριμ, ο οποίος τράβηξε ως τελευταίος παίκτης τη φανέλα του Ζεσούς και αποβλήθηκε από τον Κέβιν Φρεντ.

Το δεύτερο τέρμα πέτυχε ο Μπερνάρντο Σίλβα με ατομική προσπάθεια και φοβερό σουτ εκτός περιοχής στο 19’ ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς με δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών από το 72’ έως το 76’.

Στα αξιοσημείωτα της συνάντησης και η χαμηλή προσέλευση του κόσμου στο «Έτιχαντ», που σχολιάστηκε έντονα στα social media αφού δεν ξεπέρασε τις 40 χιλιάδες…

Γιάννης Τζιουμακλής