Αναγκαστικά σε ρεβάνς η Τότεναμ, «τιμώρησε»… την πρώην ο Μπίλιτς!

Την ευκαιρία να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση από τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας έχασε η Τότεναμ, η οποία είδε στο 87’ τη Σαουθάμπτον να ισοφαρίζει (1-1) και να στέλνει το ζευγάρι σε επαναληπτικό. Αντίθετα, η Γουέστ Μπρομ του Σλάβεν Μπίλιτς πήρε σπουδαία πρόκριση μέσα στο «σπίτι» της πρώην ομάδας του, Γουέστ Χαμ με σκορ 1-0!  



Αναγκαστικά σε ρεβάνς η Τότεναμ, «τιμώρησε»… την πρώην ο Μπίλιτς!

Στο σημαντικότερο ματς, η Τότεναμ κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε. Ο Σον έδωσε, κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ η Σαουθάμπτον πίεζε για το γκολ, το προβάδισμα στην ομάδα του στο 58’, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι «Άγιοι» συνέχισαν το πρέσινγκ και εκμεταλλευόμενοι την αμυντική τακτική που επέλεξε ο Μουρίνιο στα εναπομείναντα λεπτά, έβαλε την Τότεναμ στα καρέ της. Εν τέλει η πίεση απέδωσε καρπούς στο 87’ με τον Μπουφάλ να ισοφαρίζει και να στέλνει το ζευγάρι σε επαναληπτικό.

Στα άλλα ματς της ημέρας, ο Σλάβεν Μπίλιτς δεν έπεσε… θύμα των έντονων συναισθημάτων εξαιτίας της επιστροφής του – ως αντίπαλος αυτή τη φορά- στην έδρα της Γουέστ Χαμ και πανηγύρισε σπουδαία νίκη! Ο προπονητής της Γουέστ Μπρομ είδε την ομάδα του να νικά με σκορ 1-0 με γκολ του Τάουνσεντ στο 9’ και να κλείνει θέση για τη συνέχεια του θεσμού. Μάλιστα οι «baggies» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Αγιάτζι στο 72’ και παρόλα αυτά άντεξαν στην πίεση των «σφυριών».

Στην δεύτερη κόντρα της ημέρας ανάμεσα σε συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, η Νόριτς κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Μπέρνλι (2-1) και μαζί με το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ανώτερα τα «καναρίνια», προηγήθηκαν με τα γκολ των Χένλεϊ (53’) και Ντρμιτς (57’), ενώ από τη μεριά τους οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Πίτερς στο 72’.

Από τη μεριά της, η Πόρτσμουθ δεν είχε κανένα πρόβλημα να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση, επικρατώντας της Μπάρνσλεϊ εντός έδρας με σκορ 4-2. Οι γηπεδούχοι έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας δύο γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν προσωρινά στο 60’, προτού δεχτούν ακόμα δύο τέρματα και πετάξουν… λευκή πετσέτα.

Ανετη πρόκριση και για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που έφυγε με το διπλό από την έδρα της Μίγλουολ με σκορ 2-0. Το ματς κρίθηκε στο δεύτερο μέρος, όπου ο Μπέσιτς άνοιξε το σκορ στο 62’ και ο Νόργουντ (84’) κλείδωσε την πρόκριση.

Τέλος, σε επαναληπτικό παιχνίδι θα λύσουν τις διαφορές τους οι Νιούκαστλ και Όξφορντ που ήρθαν ισόπαλες 0-0 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Οι «καρακάξες» είδαν το γκολ του Τζοέλινγκτον στο 12’ να ακυρώνεται λόγω οφσάιντ, αλλά και τους φιλοξενούμενους να… αντέχουν στην έντονη πίεσή τους. Όσο και αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, η μπάλα δεν πέρασε ποτέ την… γραμμή της εστίας και έτσι θα αναγκαστούν να τα παίξουν όλα για όλα στον επαναληπτικό στην έδρα της Όξφορντ.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα (25/01):

Μπρέντφορντ – Λέστερ 0-1

Γουέστ Χαμ – Γουέστ Μπρομ 0-1

Κόβεντρι – Μπέρμιγχαμ  0-0

Μίλγουολ- Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-2

Μπέρνλι – Νόριτς 1-2

Νιούκαστλ – Όξφορντ 0-0

Πόρτσμουθ – Μπάρνσλεϊ 4-2

Ρέντινγκ – Κάρντιφ  1-1

Σαουθάμπτον – Τότεναμ 1-1

Χαλ – Τσέλσι (19:30)