Άνετα η Λέστερ, δυσκολεύτηκε η Τότεναμ…

Με σκορ 4-1 διέλυσε η Λέστερ τη Γουέστ Χαμ στο «Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ» για την 24η αγωνιστική. Με 2-1 επικράτησε η Τότεναμ της Νόριτς στο Λονδίνο.



Άνετα η Λέστερ, δυσκολεύτηκε η Τότεναμ…

Λέστερ-Γουέστ Χαμ 4-1

Εικόνα

Οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν με σκορ 2-0. Το πρώτο γκολ ήρθε από τον Χάρβεϊ Μπαρνς στο 24ο λεπτό! Ο σκόρερ έψαξε με κάθετη τον Περέιρα και η σέντρα-σουτ του δεύτερου επέστρεψε στον Άγγλο μέσο να βρει δίχτυα με κοντινή προβολή…

Στο δεύτερο οι ρόλοι αντιστράφηκαν! Ο Μπάρνς χρίστηκε ασίστμαν και ο Περέιρα «έγραψε» το 2-0, σουτάροντας ολομόναχος από πλεονεκτική θέση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Και ενώ όλα έδειχναν πως όλα είχαν τελειώσει, ήρθε το μαρκάρισμα του Εντιντί στον Αλέρ να δώσει νέο ενδιαφέρον! Ο Κουτ καταλόγισε το πέναλτι και ο Νομπλ μείωσε σε 2-1 στο 50ο λεπτό.

Τα πάντα ξεκαθάρισαν ωστόσο εννέα λεπτά πριν το τέλος (81’). Πέναλτι αυτή τη φορά για τη Λέστερ, το οποίο κέρδισε ο Ιεανάτσο σε μαρκάρισμα του Ογκμπόνα. Ο Πέρεθ ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 3-1, πριν ο ίδιος διαμορφώσει το τελικό σκορ (4-1) με διαγώνιο δεξί σουτ στο 88ο λεπτό.

Τότεναμ-Νόριτς 2-1

Εικόνα

Με το γκολ του Ντέλε Άλι στο 38ο λεπτό προηγήθηκε η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Οριέ «σέρβιρε» όμορφα υποδεχόμενος την μπάλα από τον Σον και ο Άγγλος επιθετικός πλάσαρε εύστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Τα «καναρίνια» ωστόσο δικαιούνταν ένα τέρμα με βάση την εμφάνισή τους -ειδικά- στο πρώτο μέρος και το πέτυχαν με τεύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πούκι είκοσι λεπτά πριν το τέλος (70’).

Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Σον στο 80’ με κεφαλιά έπειτα από μια περίεργη φάση που «γεννήθηκε» από κάθετη του Λο Σέλσο στον Ντέλε Άλι Το πλασέ του δεύτερου κόντραρε και πήρε ύψος, βοηθώντας τον Βορειοκορεάτη σκόρερ να συναντηθεί με την μπάλα-σχεδόν-πάνω στη γραμμή του τέρματος.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η επιστροφή του Ούγκο Γιορίς μετά από τρεις μήνες απουσίας. Ο Γάλλος πορτιέρο άφησε πίσω του τον τραυματισμό που αποκόμισε στο εκτός έδρας ματς με την Μπράιτον στις 5 του περασμένου Οκτώβρη και παρουσίασε θετική εικόνα σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Γιάννης Τζιουμακλής