Οι Βρετανοί και η σοκολάτα
Φυσικά, μιλάμε για τη σοκολάτα, η οποία σύμφωνα με βρετανική έρευνα, σε μικρές δόσεις έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην λειτουργία της καρδιάς.

Ειδικότερα, επιστήμονες του πανεπιστημίου Cambridge ανακοίνωσαν ότι η κατανάλωση σοκολάτας μία φορά την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, καθώς επίσης για εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη.
Πιο αναλυτικά, όσοι τρώνε σοκολάτα έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να
εμφανίσουν καρδιακή νόσο, και 29% εγκεφαλικό επεισόδιο.Ο λόγος που η
γλυκιά - σαν αμαρτία, σοκολάτα δρα ως ασπίδα για τον οργανισμό είναι οι
θαυματουργές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που διαθέτει.
Χάρις σε αυτές μειώνονται τόσο η αρτηριακή πίεση, όσο και ο κίνδυνος ανάπτυξης
διαβήτη.Δυστυχώς, όμως, η απόλαυση πρέπει να έχει κάποιο μέτρο, αφού
είναι γνωστό ότι οι σοκολάτες έχουν ουκ ολίγες θερμίδες.