Σίλτον: «Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη ο Μαραντόνα, δεν τον σέβομαι»!

Ο παλαίμαχος Άγγλος τερματοφύλακας που ήταν ο άνθρωπος που... έπεσε «θύμα» της πονηριάς του Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό, έκανε γι' ακόμα μια φορά σαφή τα αρνητικά συναισθήματά του για τον θρύλο της Αργεντινής. «Δεν θα του σφίξω ποτέ το χέρι, δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη και υπέφερε μια ολόκληρη ομάδα...». 



Σίλτον: «Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη ο Μαραντόνα, δεν τον σέβομαι»!

Ο Σίλτον, δεν θα βγάλει ποτέ από το μυαλό του εκείνη τη φάση που ο Μαραντόνα σηκώνει το χέρι και του τσιμπάει τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα στον προημιτελικό της Αγγλίας με τους Αργεντινούς, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986. 

Βέβαια, ο Μαραντόνα είχε φροντίσει ν' αποτελειώσει τα «λιοντάρια» με το τρομερό σόλο - γκολ που είχε σημειώσει, ωστόσο, εκείνο το χέρι έχει γράψει τη δική του ιστορία. 

Μιλώντας στον Guardian, ο Σίλτον ανέφερε: 

«Δεν ήρθε ποτέ να ζητήσει συγγνώμη. Θα ήταν καλό για όλη την εθνική ομάδα εκείνη την εποχή. Θα το δεχόμασταν όλοι. Υποφέραμε από εκείνη την ήττα που ήρθε όπως ήρθε... Ο κόσμος θεωρεί ότι το άλμα του ήταν καλύτερο από το δικό μου, αλλά αυτό δεν συνέβη σε καμία περίπτωση. Γι' αυτό και έβαλε το χέρι του. Έκλεψε.

Ο κόσμος γκρινιάζει για το VAR αλλά μακάρι να το είχαμε κι εμείς τότε. Δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη, δεν έδειξε ποτέ μετάνοια. Απλά είπε για το... χέρι του Θεού. Δεν θα του σφίξω ποτέ το χέρι, τον θεωρώ κορυφαίο, αλλά δεν θα τον σεβαστώ ποτέ ως άνθρωπο του ποδοσφαίρου...».

Κώστας Ζάλιαρης