Πανάξια κορυφαίος Άγγλος της χρονιάς ο Χέντερσον

Ακόμα και ως απάντηση σε όσους τον θεωρούν ακόμα «λίγο» για τη Λίβερπουλ, ο αρχηγός των «κόκκινων» αναδείχθηκε πανάξια κορυφαίος Άγγλος για το 2019, με όσα πέτυχε με τη φανέλα των Πρωταθλητών Ευρώπης. 



Πανάξια κορυφαίος Άγγλος της χρονιάς ο Χέντερσον

Ο Τζόρνταν Χέντερσον, αναδείχθηκε κορυφαίος Άγγλος για την περασμένη χρονιά, έχοντας κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, το ευρωπαϊκό Super Cup, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, όντας ο αρχηγός της Λίβερπουλ σε ένα τρομερό έτος με μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα και φτάνοντας στις 50 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. 

Ο «Χέντο», είναι ο άνθρωπος που... λύνει και δένει στα χαφ των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας και των πλάνων του Γιούργκεν Κλοπ, έχει την ψυχοσύνθεση και τη νοοτροπία που απαιτείται για έναν παίκτη που πρέπει να εμπνέει τους γύρω του και η δουλειά του είναι συνεχής και αδιάκοπη στον αγωνιστικό χώρο. 

Δικαιωματικά, λοιπόν, βραβεύθηκε για το 2019, αφήνοντας πίσω και τον Ραχίμ Στέρλινγκ παρά το εξαιρετικό πρώτο μισό του 2019 με την Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι. 

Κώστας Ζάλιαρης