Εύκολες προκρίσεις για Τότεναμ και Νιούκαστλ (vids)

Με το αργεντίνικο δίδυμο των Λο Σέλσο και Λαμέλα να βρίσκει δίχτυα, η Τότεναμ επικράτησε αρκετά εύκολα με σκορ 2-1 στον μεταξύ τους επαναληπτικό για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας. Στο 4-1 έφτασε η Νιούκαστλ απέναντι στην Ρότσντεϊλ στη δική τους ρεβάνς, τη Σριούσμπερι θ' αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση η Λίβερπουλ μετά το δραματικό 1-0 της ομάδας της LeagueOne κόντρα στη Μπρίστολ Σίτι.  



Εύκολες προκρίσεις για Τότεναμ και Νιούκαστλ (vids)

Στο Tottenham Hotspur Stadium, το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο έδειξε ότι είχε τη σωστή νοοτροπία για να καθαρίσει το παιχνίδι από νωρίς. Έτσι, μόλις στο 3ο λεπτό ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο έκλεψε μια μπάλα στη μεγάλη περιοχή της «Μπόρο» και με χαμηλό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 15', ο Λαμέλα με ατομική ενέργεια πάτησε στην περιοχή και με πανέξυπνο αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο Τανγκάνγκα πήρε ακόμα μια ευκαιρία στην άμυνα των «σπιρουνιών» και ήταν αρκετά θετικός, με τους Λονδρέζους να κάνουν όση επίδειξη δύναμης απαιτούσε η περίσταση για να μη διατρέξουν κανέναν κίνδυνο... Ακόμα κι όταν ο Τζορτζ Σάβιλ στο 83' μείωσε με σωστό χαμηλό τελείωμα για το 2-1 δεν τρόμαξε τους γηπεδούχους που πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

 

 

 

 

Στο St. James' Park, η Ρότσντεϊλ δεν κατάφερε να κάνει κάτι... μαγικό, όπως στο πρώτο ματς με τη Νιούκαστλ όπου είχε ισοφαρίσει και είχε οδηγήσει την κόντρα σε δεύτερο ματς για να εξαντλήσει κάθε περιθώριο που είχε για μια ονειρική πρόκριση. Από το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Στιβ Μπρους είχε προβάδισμα στο σκορ με 3-0 χάρη στο αυτογκόλ του Ο'Κόνελ και τα τέρματα των Λόνγκσταφ και Αλμιρόν. Ο Ζοέλιντον σπάζοντας την κατάρα που τον κυνηγούσε και βάζοντας τέλος στην επιθετική του ανομβρία στο 82ο λεπτό από ασίστ του Τομ Άλαν που πραγματοποίησε ντεμπούτο, έκανε το 4-0 για τις «καρακάξες». Η Ρότσντεϊλ απλά μείωσε στο τελικό 4-1 στο 86' με τον Τζόρνταν Γουίλιαμς έπειτα από όμορφη ασίστ του Γουϊλμπραχίμοβιτς.

 

 

Η Σριούσμπερι κατάφερε με τρομερό γκολ του Άαρον Πιερ στο 90' της αναμέτρησης με την Μπρίστολ Σίτι να πάρει τη νίκη με το τελικό 1-0 και την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου πλέον θα κοντραριστεί με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λίβερπουλ.

 

 

Με σκορ 2-0 πέρασε από την έδρα της Μπλάκπουλ η Ρέντινγκ, στο 3-0 έφτασε η Κόβεντρι απέναντι στη Μπρίστολ Ρόβερς.

Ο επαναληπτικός της Τρανμίρ με την Γουότφορντ αναβλήθηκε λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της καταιγίδας που έπληξε το Μέρσεϊσαϊντ ...

Κώστας Ζάλιαρης